Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

UV DTF s metalik efektima

Na prvom ovogodišnjem sajmu Print21, održanom u 2. mjesecu u Novom Sadu, tvrtka Nanodiy premijerno je predstavila vrlo zanimljivu tehnologiju. Radi se o prvom UV DTF printeru s implementiranim nanošenjem metalik folije na otisak.

Kako nam je pojasnio gosp. Danijel Galinec, riječ je o printeru koji ima mogućnost tiska specijalnih boja za kasnije dodavanje foliotiska, odnosno zlatne, srebrne ili hologramske folije. Ključ cijelog procesa je u pripremi. Ona se radi u Corelu ili Illustratoru te se određuju spotne boje ili dijelovi na kojima će se koristiti specijalne boje na koje će se „uloviti“ lak. U jednom prolazu na ovaj način napravi se, primjerice, gotova naljepnica sa zlatotiskom u nakladi kolika je potrebna. Cijeli proces traje nekoliko minuta.

Sam printer ima četiri glave i mogućnost tiska na različite materijale iz role. Zahvaljujući tome može se printati gotova naljepnica koja ne iziskuje print&cut, već je gotova odmah nakon tiska.
Primjenu printera najviše vide u izradi naljepnica sa specijalnim efektima poput zlatotiska npr. kod etiketa za vino gdje je moguće imati otisak sa zlatotiskom u nakladi već od 20 ili 50 komada po prihvatljivoj cijeni. No, odlično je rješenje i kod sličnih tiskarskih proizvoda koji trebaju stvoriti wow efekt.

Nanodiy UV DTF tehnologiju s metalik efektima upoznajte i kroz kratki Print Report razgovor. Ostale zanimljive razgovore potražite na Print Magazin YouTube kanalu.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content