PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

UV DTF sa metalik efektima

Na prvom ovogodišnjem sajmu Print21, održanom u Novom Sadu u februaru, kompanija Nanodiy je premijerno predstavila veoma zanimljivu tehnologiju. To je prvi UV DTF štampač sa implementiranim nanošenjem metalne folije na otisak.

Kako nam je objasnio g. Danijel Galinec, to je štampač koji ima mogućnost štampanja specijalnih boja za kasnije dodavanje folio štampe, odnosno zlatne, srebrne ili hologramske folije. Ključ celog procesa je u pripremi. Radi se u Corelu ili Ilustratoru i određuju se spot boje ili delovi na kojima će se koristiti specijalne boje na koje će se „hvatati” lak. U jednom prolazu se na ovaj način, na primer, izrađuje gotova etiketa sa zlatotiskom u potrebnoj količini. Ceo proces traje nekoliko minuta.

Sam štampač ima četiri glave i mogućnost štampanja na različitim materijalima iz rolne. Zahvaljujući tome, moguće je štampati gotovu etiketu koja ne zahteva print&cut, već je spremna odmah nakon štampanja.

Primenu štampača vide najviše u izradi etiketa sa specijalnim efektima kao što je zlatotisak, na primer sa etiketama za vino, gde je moguće imati otisak sa zlatotiskom u tiražu od 20 ili 50 komada po prihvatljivoj ceni. Međutim, to je takođe odlično rešenje za slične štamparske proizvode koji treba da stvore wow efekat.

Upoznajte Nanodiy UV DTF tehnologiju sa metalik efektima kroz kratak Print Report razgovor. Ostale zanimljive razgovore potražite na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content