Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

UV lakiranja po optimalnim cijenama čak i za male naklade

Svi se danas na tržištu natječu za pozornost kupaca i potrošača. Oni koji u tome uspiju, mogu reći da su dobili tržišnu utakmicu. Grafička industrija nije po tome ništa drugačija – cilj je ponuditi kvalitetan, vrhunski proizvod koji je drugačiji od onog što nudi konkurencija, a uz to i cjenovno prihvatljiv.

Svojom posljednjom investicijom u stroj MGI JetVarnish 3DS za UV parcijalno lakiranje, s kojim cilja na tržište luksuznijih proizvoda visoke dodane vrijednosti, zagrebačka tiskara Macan na odličnom je putu ostvarivanja tog cilja.

Tiskara Macan osnovana je, kako nam je rekao gosp. Božidar Macan, vlasnik i direktor, 2014. godine kao nastavak dugogodišnje priče u tiskarstvu u kojem su prisutni više od 20 godina. „Tiskaru Macan odlučili smo osnovati kako bismo promovirali svoje brendove, prije svega brend Plox-me koji je zamišljen kao brend za samoljepive post-it blokove. Paralelno smo se počeli razvijati i u smjeru drugih proizvoda koje su naši partneri prepoznali kao kvalitetne, prvenstveno u segmentu foliotiska u kojem smo vidjeli potencijal te se odlučili specijalizirati. Foliotisak danas pokrivamo strojem MGI Meteor 8700 Unlimited Color Se+, instaliranim početkom ove godine, i posljednjom investicijom u stroj za parcijalno UV lakiranje MGI JetVarnish 3DS, prije nešto više od dva mjeseca. Time smo pokrili sve što postoji u tom segmentu i pozicionirali se kao lider u foliotisku“, ističe gosp. Macan.

Lak i folija za veću dodanu vrijednost

MGI JetVarnish 3DS snažan je tehnološki alat za oplemenjivanje tiskarskih proizvoda. Stroj kombinira lak i foliju za istovjetnu namjenu – dodanu vrijednost. Nanos parcijalnog laka iznosi od 21 do 232 mikrona, radni kapacitet  stroja je više od dvije tisuće A3 araka na sat, za tehnologiju sušenja laka stroj koristi UV LED tehnologiju, a debljina podloge koju je moguće provući kroz stroj je 0,45mm. Kod ulaza se, zbog zahtjevne preciznosti, koristi AIS SmartScanner koji preciznost nanošenja laka kontrolira i generira putem pripadajućeg softvera.

Stroj MGI JetVarnish 3DS tiskari Macan isporučila je i instalirala tvrtka Konica Minolta s kojom tiskara Macan surađuje već tri godine.

Na pitanje što očekuje da će stroj donijeti poslovanju, gosp. Macan spremno odgovara kako su im se dolaskom stroja MGI JetVarnish 3DS otvorile brojne, nove mogućnosti koje još istražuju. „Po glavi nam se vrte stotine ideja jer nam je želja smisliti što bolje načine korištenja stroja. Već vidimo da ćemo ga koristiti za izradu promotivnih proizvoda visoke kvalitete poput omota knjiga, prezentacijskih brošura, kutija, posjetnica,…. Nova usluga potvrdit će našu prepoznatljivost na tržištu kao “Boutique tiskare za velike stvari” koja svojim klijentima nudi usluge i proizvode kojima se ističu u masi sličnih proizvoda. Zahvaljujući ovoj tehnologiji klijentima možemo ponuditi optimalnu cijenu s obzirom na nakladu te brzinu koju do sada u klasičnoj varijanti nismo baš uvijek mogli postići. Smatramo kako se nalazimo u dobu gdje se specijalizacija u nekom području prepoznaje i cijeni te se sukladno tome i razvijamo, jer smo svoj smjer pronašli“, ističe gosp. Macan.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content