Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

UV lakiranje po optimalnim cenama čak i za male tiraže

Svi se danas na tržištu takmiče za pažnju kupaca i potrošača. Oni koji u tome uspeju, mogu reći da su dobili tržišnu utakmicu. Grafička industrija nije po tome ništa drugačija – cilj je ponuditi kvalitetan, vrhunski proizvod koji je drugačiji od onog što nudi konkurencija, a uz to je i cenovno prihvatljiv.

Svojom poslednjom investicijom u mašinu MGI JetVarnish 3DS za UV parcijalno lakiranje, sa kojom se cilja na tržište luksuznijih proizvoda visoke dodatne vrednosti, zagrebačka štamparija Macan na odličnom je putu da ostvari taj cilj.

Štamparija Macan osnovana je, kako nam je rekao g. Božidar Macan, vlasnik i direktor, 2014. godine, kao nastavak dugogodišnje priče u štampi u kojoj su prisutni više od 20 godina. „Štampariju Macan odlučili smo da osnujemo kako bismo promovisali svoje brendove, pre svega brend Plox-me koji je zamišljen kao brend za samolepljive post-it blokove. Paralelno smo počeli da se razvijamo i u smeru drugih proizvoda koje su naši partneri prepoznali kao kvalitetne, prvenstveno u segmentu foliotiska gde smo videli potencijal i odlučili da se specijalizujemo. Foliotisak danas pokrivamo štampačem MGI Meteor 8700 Unlimited Color Se+, instaliranim početkom ove godine, i poslednjom investicijom u mašinu za parcijalno UV lakiranje MGI JetVarnish 3DS, pre nešto više od dva meseca. Time smo pokrili sve što postoji u tom segmentu i pozicionirali se kao lider u foliotisku“, ističe g. Macan.

Lak i folija za veću dodatnu vrednost

MGI JetVarnish 3DS snažan je tehnološki alat za oplemenjivanje štamparskih proizvoda. Štampač kombinuje lak i foliju za istovetnu namenu – dodatnu vrednost. Nanos parcijalnog laka iznosi od 21 do 232 mikrona, radni kapacitet  mašine je više od dve hiljade A3 tabaka na sat, za tehnologiju sušenja laka štampač koristi UV LED tehnologiju, a debljina podloge koju je moguće provući kroz mašinu je 0,45mm. Kod ulaza se, zbog zahtevne preciznosti, koristi AIS SmartScanner koji preciznost nanošenja laka kontroliše i generiše putem pripadajućeg softvera.

Štampač MGI JetVarnish 3DS je štampariji Macan isporučila  i instalirala kompanija Konica Minolta sa kojom štamparija Macan sarađuje već tri godine.

Na pitanje šta očekuje da će štampač doneti poslovanju, g. Macan spremno odgovara kako su im se dolaskom štampača MGI JetVarnish 3DS otvorile brojne, nove mogućnosti koje još istražuju. „U glavi nam se vrti stotinu ideja jer nam je želja da smislimo što bolje načine korišćenja štampača. Već vidimo da ćemo ga koristiti za izradu promotivnih proizvoda visokog kvaliteta poput omota knjiga, prezentacijskih brošura, kutija, vizitkarti…. Nova usluga će potvrditi našu prepoznatljivost na tržištu kao “Boutique štamparija za velike stvari” koja svojim klijentima nudi usluge i proizvode kojima se ističu u masi sličnih proizvoda. Zahvaljujući ovoj tehnologiji klijentima možemo ponuditi optimalnu cenu s obzirom na tiraž i brzinu koju do sada u klasičnoj varijanti nismo baš uvek mogli da postignemo. Smatramo kako se nalazimo u dobu gde se specijalizovanje u nekom području prepoznaje i ceni pa se u skladu sa tim i razvijamo, jer smo pronašli svoj pravac“, ističe g. Macan.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content