Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Veliko globalno spajanje: Müller Martini preuzima Hunkeler

Globalnom grafičkom industrijom snažno je odjeknula vijest o spajanju Müller Martini i Hunkeler grupacije. Kako stoji u priopćenju, nakon pažljivog razmatranja, obitelji vlasnika odlučile su spojiti Hunkeler grupu s Müller Martini grupom. Müller Martini Holding AG preuzeo je sve dionice Hunkeler grupe. Ovom transakcijom obitelj Hunkeler i Crédit Mutuel Equity prodali su sve svoje dionice Müller Martiniju. Strane su se dogovorile da ne otkrivaju vrijednost transakcije.

Hunkeler AG i Müller Martini AG lideri su na globalnom tržištu s inovativnim rješenjima za obradu papira nakon tiska. Obje tvrtke usredotočuju značajan dio svoje inovativne snage na ekonomičnu proizvodnju individualiziranih tiskarskih proizvoda unutar automatizirane pametne tvornice.

Radi se o tvrtkama vrlo bliskim dugi niz godina. Lokalna blizina u regiji Zofingen (Švicarska) i već postojeće i uspješno partnerstvo u poslovanju sa strojevima i dijelovima čine idealno polazište za još bližu suradnju u budućnosti.
Udruživanjem snaga, obje tvrtke vide velike prilike za spajanje svojih inovacijskih aktivnosti i još bolje služenje svojoj globalnoj bazi kupaca kroz zajedničke prodajne i servisne aktivnosti.

Prema mišljenju analitičara i stručnjaka koji prate industriju, ovo preuzimanje uz to što će puniti naslovnice grafičkih portala i magazina narednih dana, sigurno će značajno promijeniti tržišnu utakmicu. Prije svega, naravno, u industriji dorade. Ovo je smatraju, akvizicija koja će imati daleko veći utjecaj od bilo kojeg drugog u posljednje vrijeme.
Dio njih osobito zanima kako će se preuzimanje odraziti na dugogodišnji odnos između Horizona i Hunkelera, s obzirom da je preuzimatelj možda najveći Horizonov konkurent. Sve u svemu, u segmentu dorade zanimljiv kraj 2023.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content