PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Veliko globalno spajanje: Muller Martini preuzima Hunkeler

Vest o spajanju  Müller Martini i Hunkeler grupacije snažno je odjeknula u globalnoj grafičkoj industriji. Kako se navodi u saopštenju za javnost, nakon pažljivog razmatranja, porodice vlasnika odlučile su da spoje Hunkeler Group sa Muller Martini Group. Muller Martini Holding AG je preuzeo sve akcije Hunkeler grupe. U ovoj transakciji, porodica Hunkeler i Credit Mutuel Ekuiti prodali su sve svoje akcije Muller Martiniju. Strane su se složile da ne otkrivaju vrednost transakcije.

Hunkeler AG i Muller Martini AG su lideri na globalnom tržištu sa inovativnim rešenjima za obradu papira nakon štampe. Obe kompanije fokusiraju značajan deo svoje inovativne moći na isplativu proizvodnju individualizovanih štamparskih proizvoda u okviru automatizovane pametne fabrike.

To su kompanije koje su veoma bliske dugi niz godina. Lokalna blizina u regionu Zofingen (Švajcarska) i već postojeće i uspešno partnerstvo u poslovanju sa mašinama i delovima čine idealnu polaznu tačku za još bližu saradnju u budućnosti.

Udruživanjem snaga, obe kompanije vide velike mogućnosti da kombinuju svoje inovativne aktivnosti i još bolje opslužuju svoju globalnu bazu kupaca kroz zajedničke prodajne i uslužne aktivnosti.

Prema mišljenju analitičara i stručnjaka koji prate industriju, ovo preuzimanje će, osim što će narednih dana popuniti naslovnice grafičkih portala i časopisa, svakako značajno promeniti tržišnu utakmicu. Pre svega, naravno, u industriji završne obrade. Ovo je, smatraju, akvizicija koja će imati daleko veći uticaj od bilo koje druge u poslednje vreme.

Neke od njih posebno zanima kako će preuzimanje uticati na dugogodišnje odnose Horizona i Hunkelera, s obzirom da je sticalac možda i najveći konkurent Horajzona. Sve u svemu, u završnom segmentu biće zanimljiv kraj 2023. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content