Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vidjeli smo kako radi novi Roland UV printer VersaOBJECT MO-240

U prvom mjesecu ove godine Roland je na tržište lansirao novi UV desktop flatbed printer MO-240 u VersaOBJECT seriji.
Već krajem 2. mjeseca svoju ne samo, regionalnu, nego i Balkansku premijeru, imao je na sajmu Print21 u Novom Sadu. Predstavila ga je tvrtka Difol.
Nasljednik je to poznate LEF serije koji omogućuje izravan ispis na različite trodimenzionalne objekte uz veću produktivnost.

Novi model značajno je unaprijeđen te donosi cijeli niz novih poboljšanja i mogućnosti u odnosu na prethodnu LEF seriju.
Kako nam je rekao gosp. Veliša Veličković, iz Difola, noviteti kreću od print glava koje su nove generacije. Kombinirajući dvije novorazvijene velike print glave sa snažnom UV-LED lampom i dot control tehnologijom, MO-240 postiže produktivnost od 2,07 m2/h u standardnom načinu rada.
Tu je i boja, Roland DG EUV5, koja je daleko intenzivnija, bolja i otpornija na grebanje. EUV5 boje uključuju narančastu i crvenu uz CMYK plus bijelu i sjajnu.
Što se bijele tiče, ima puno bolju pokrivnost, dok sjajna daje vrhunski sjaj ili mat završni sloj uključujući 3D reljefne efekte.

Difol je na sajmu pokazao model s dimenzijom stola 61×45,8, što je također puno veće u odnosu na prethodnu seriju.
Ono što je također značajna novina je i mogućnost ispisa na trodimenzionalne objekte debljine do 204mm. Osim toga, s dodatnom jedinicom rotacijske osi, printer može ispisivati na cilindrične objekte kao što su boce od najmanje 10mm do maksimalnog promjera od 121mm.
EUV5 boje mogu ispisivati na širokom rasponu krutih medija zbog čega je širina aplikacija i kreativnih mogućnosti nevjerojatna te može donijeti značajnu konkurentsku prednost kor

isnicima.

VersaOBJECT MO-240 predstavljamo i u Print Reportu na YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content