PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Videli smo kako radi novi Roland UV štampač VersaOBJECT MO-240

U prvom mesecu ove godine, Roland je lansirao novi UV desktop flatbed štampač MO-240 u seriji VersaOBJECT. Već krajem 2. meseca imao je svoju ne samo regionalnu, već i balkansku premijeru na sajmu Print21 u Novom Sadu. Predstavila ga je kompanija Difol.

Naslednik je poznate serije LEF, koja omogućava direktno štampanje na različitim trodimenzionalnim objektima sa većom produktivnošću. Novi model je značajno unapređen i donosi čitav niz novih poboljšanja i funkcija u odnosu na prethodnu LEF seriju.

Kako nam je rekao g. Veliša Veličković, iz Difola, novine kreću od štamparskih glava nove generacije. Kombinujući dve novorazvijene velike glave za štampanje sa moćnom UV-LED lampom i tehnologijom kontrole tačaka, MO-240 postiže produktivnost od 2,07 m2/h u standardnom režimu. Tu je i boja, Roland DG EUV5, koja je daleko intenzivnija, bolja i otporna na grebanje. EUV5 boje uključuju narandžastu i crvenu pored CMYK plus belu i sjajnu.

Što se tiče bele, ona ima mnogo bolju pokrivenost, dok sjajna daje vrhunski sjaj ili mat finiš uključujući 3D reljefne efekte. Difol je na sajmu pokazao model veličine stola 61k45,8, koji je takođe mnogo veći od prethodne serije. Ono što je takođe značajna novina je mogućnost štampe na trodimenzionalnim objektima debljine do 204 mm. Pored toga, sa dodatnom jedinicom rotacione ose, štampač može da štampa na cilindričnim objektima kao što su boce od najmanje 10 mm do maksimalnog prečnika od 121 mm.

EUV5 mastila mogu da štampaju na širokom spektru čvrstih medija, što širinu primene i kreativne mogućnosti čini neverovatnom i može doneti značajnu konkurentsku prednost korisnicima. Predstavljamo VersaOBJECT MO-240 u Print Report-u na YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content