Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vizualna komunikacija Louis Vuitton-a

Londonska podružnica luksuznog brenda Louis Vuitton redizajnirana je i kupnju je pretvorila u pravo vizualno iskustvo.

Američki dizajner interijera Peter Marino izložio je radove 25 umjetnika u postavi na zgradi Louis Vuitton prodavaonice, u ulici New Bond. Radovi daju potpuno novu dimenziju trgovini koja se prostire na tri kata. Spiralna stubišta, raznobojni vanjski zvjezdani pragovi koji se protežu preko nekih izloga i podne grafike za navođenje kupaca pomažu u stvaranju veze između brenda i umjetnosti koristeći spektakularne oblike i boje.

Danas je iznimno važno da brendovi koriste vizualnu komunikaciju sa svojim klijentima jer se lice trgovine na malo tako može brzo izmijeniti. Marino, posebno kada je u pitanju fasadna instalacija, istražuje nove puteve – obojene zrake spajaju se preko zida dok ne dođu do izloga trgovine, povezujući dizajn interijera i umjetnost. Instalacija je puno više od izložbe koja se možda prodaje. Umjesto toga, ona je sastavni dio trgovine koji se više ne može odvojiti od brenda. Jasne svijetle boje pomažu u komuniciranju lagane i vesele atmosfere za uživanje kupaca. “Kazališna postava” izloga povezuje se s unutrašnjosti trgovine. Na svim su podovima umjetnička djela obložena pločastim materijalom, kao i svijetle šarene ljepljive trake koje prekrivaju neke stepenice i stubišta.

Marino, koji je proveo mnogo godina radeći za modni brend Louis Vuitton, vidio je kako se umjetnost prezentacije razvijala tijekom godina, posebno u trgovini na malo te želi podržati brendove u korištenju moći vizualne komunikacije i izvan izloga.

Dizajn interijera potencijalno je poslovno područje u industriji reklamnih tehnologija. Otisci velikog formata, ukrasi zidova i visokokvalitetni materijali omogućuju zadržavanje i redizajniranje različitih prostora na impresivne načine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content