PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Vizuelna komunikacija Louis Vuitton-a

Londonski ogranak luksuznog brenda Louis Vuitton je redizajniran i pretvorio je šoping u pravo vizualno iskustvo.

Američki dizajner enterijera Peter Marino izložio je radove 25 umetnika u postavci na zgradi Louis Vuitton radnje, u ulici New Bond. Radovi daju potpuno novu dimenziju radnji koja se prostire na tri sprata. Kružne stepenice, raznobojni spoljašnji zvezdani pragovi koji se protežu preko nekih izloga i horizontalne signalizacije pomažu u kreiranju veze između brenda i umetnosti, koristeći spektakularne oblike i boje.

Danas je posebno važno da brendovi koriste vizuelnu komunikaciju sa svojim klijentima jer se fasada maloprodajnog objekta tako može brzo promeniti. Marino, posebno kada je u pitanju fasadna instalacija, istražuje nove puteve – obojeni zraci spajaju se preko zida dok ne dođu do izloga radnje, povezujući dizajn enterijera i umetnost. Instalacija je puno više od izložbe koja se možda prodaje. Umesto toga, ona je sastavni deo radnje koji se više ne može odvojiti od brenda. Jasne svetle boje pomažu u komuniciranju lagane i vesele atmosfere za uživanje kupaca. „Pozorišna postavka” izloga povezuje se sa unutrašnjošću radnje. Na svim podovima su umetnička dela obložena pločastim materijalom, kao i svetle šarene lepljive trake koje prekrivaju neke stepenice i stubove.

Marino, koji je mnogo godina proveo radeći za modni brend Louis Vuitton, video je kako se umetnost prezentacije razvijala tokom godina, posebno u maloprodaji, pa želi podržati brendove u korišćenju moći vizuelne komunikacije i van izloga.

Dizajn enterijera potencijalno je poslovno područje u industriji reklamnih tehnologija. Štampa velikih formata, ukrasi zidova i visokokvalitetni materijali omogućavaju zadržavanje i redizajniranje različitih prostora na impresivne načine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content