Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vrhunska tehnologija u novootvorenom Konica Minolta showroom-u u Sarajevu

Konica Minolta ove godine obilježava 150 godina poslovanja! 150 godina napretka, inovacija i konstantnog razvoja. Ovaj vrijedan jubilej obilježili su, između ostalog, otvaranjem novog showrooma-a u Sarajevu u ulici Azize Šaćirbegović 1.
Tim povodom organizirani su i Dani otvorenih vrata, od 4. do 8. 12. Odlična posjeta dokaz je kvalitete i povjerenja u Konica Minolta rješenja.

Showroom su svečano otvorili gosp. Nj. E. Kinefuchi Massami, ambasador Japana u BiH i gđa Branka Domazet, direktorica Konica Minolta Adria.

“Konica Minolta ima iznimno važnu ulogu u modernizaciji Japana svih ovih 150 godina. Izuzetno mi je drago da ovako uspješna japanska kompanija ima istu ulogu i u Bosni i Hercegovini”, istaknuo je ambasador Massami.

“Konica Minolta poslovna rješenja BH dio je globalnog lidera Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH. S centralnim uredom u Sarajevu i snažnom partnerskom mrežom, pružamo vrhunska rješenja digitalne ere. Ovaj jubilej, 150 godina poslovanja Konica Minolte, potvrda je naše posvećenosti inovacijama, izvrsnosti i održivom poslovanju. Na tržište digitalne štampe ušli smo još 2004. godine i od tada postavljamo standarde”, naglasio je u svom obraćanju gosp. Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH.

Inovacije u fokusu

U fokusu događaja bilo je predstavljanje inovacije u industriji digitalnog tiska, video i rješenja za upravljanja dokumentima.

U segmentu digitalnog tiska naglasak je bio na AccurioPress C12000 seriji, inovaciji Konica Minolte koja postavlja novi standard u području digitalnog tiska.
“Ovaj uređaj, brži 20% od bilo kojeg drugog Konica Minolta rješenja baziranog na toneru, osigurava korisnicima brzinu štampe od 120 stranica A4 formata u minuti. S jednostavnim rukovanjem i mogućnostima zapošljavanja operatera bez posebnih vještina, AccurioPress C12000 poboljšava operativnu efikasnost, smanjuje troškove i osigurava brz povrat investicije”, naglasio je gosp. Edin Smajović, servisni menadžer.

Inovacije na području video nadzora, MOBOTIX video rješenja te rješenja za upravljanja dokumentima M-Files DMS sistem privukle su posebnu pažnju posjetitelja.

“MOBOTIX video rješenja predstavljaju vrhunsku tehnologiju koja pruža napredne mogućnosti za sigurnosno praćenje i optimizaciju poslovnih procesa. Rješenje pruža inteligentne značajke poput analize lica, detekcije pokreta i povezivanja s drugim poslovnim sistemima. Naš inovativni pristup postavlja visoke standarde u području video nadzora, nudeći preciznost i fleksibilnost u implementaciji“, rekao je gosp. Jasin Bajramović, prodajni predstavnik za MOBOTIX video rješenja,

M-Files DMS sustav predstavlja napredno rješenje za upravljanje dokumentima i poslovnim informacijama. Sustav je prilagodljiv specifičnim potrebama korisnika. Siguran je i jednostavan za korištenje te omogućuje optimizaciju poslovnih procesa i poboljšava produktivnost.

S ekspertizom u obradi podataka, Konica Minolta podržava svoje klijente na putu prema digitalnoj zrelosti, pružajući vrhunska digitalna rješenja i podršku. Naše opredjeljenje da svojim radom i inovacijama doprinosimo održivom rastu naše kompanije, naših partnera i bosanskohercegovačkog društva, ostaje vodilja našeg poslovanja. 150 godina je tek početak”, zaključio je gosp. Mirza Merzić.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content