Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vrijeme je 3D boja!

Mimaki 3DUJ-553 će biti ključ uspjeha za masovnu industrijsku proizvodnju.

Posljednjih godina dosta se govori o 3D ispisu. Iako se tržište 3D ispisa nastavlja širiti na globalnoj razini, u industriji se očekuje ekspanzija masovne proizvodnje. Zapravo, proizvodnja aditiva brzo prelazi iz prototipiranja u potpunu proizvodnju, a poboljšani su tijek rada, standardizacija i automatizacija. Međutim, u Mimakiju imaju razloga vjerovati u razvoj paralelnog scenarija: „Koju boju vidite, tu boju i dobijete”. U stvari, vjeruju da će boja biti ključna za rast proizvodnje aditiva na brojnim područjima u 2019. godini.

Vrijeme je 3D boja!

Najnovija dostignuća u tehnologiji 3D ispisa pružaju mogućnost full colour ispisa, što znači da aditivna proizvodnja sada može dati stvarne, fotorealistične modele. Ovdje je Mimaki pionir, zahvaljujući svojoj visokoj stručnosti u upravljanju bojama u industrijskom 2D-ink jet okruženju.

Novi Mimaki 3DUJ-553 prvi je polimerni 3D sustav tiska koji omogućuje više od 10 milijuna različitih boja. Na temelju UV- ink jet tiska izrađuju se predmeti izbacivanjem uzastopnih slojeva mastila koji se pri svakom prolazu učvršćuju UV LED svjetlom. Mimaki 3DUJ-553 koristi CMYK, bijelu i prozirnu boju za izradu fotorealističnih proizvoda, bogate izražene boje, uključujući spotne boje, sjene i gradijente. Osim toga, upotreba bijelih i clear boja omogućuje stvaranje posebnih efekata kao što su prozirne teksture ili slojevite teksture s prozirnom izvana i bijelom ili običnom bojom iznutra (i obrnuto), povećavajući mogućnosti u primjenama.

Ključni pojmovi koja će dizajnerima promijeniti život su kvaliteta, ponovljivost i preciznost, a Mimaki 3DUJ-553 im to može omogućiti.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content