PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Vreme je 3d boja!

Poslednjih godina se dosta govori o 3D štampi. Iako tržište 3D štampe nastavlja da se širi na globalnom nivou, u industriji se očekuje ekspanzija masovne proizvodnje. Zapravo, aditivna proizvodnja brzo prelazi iz izrade prototipova u potpunu proizvodnju, a poboljšani su tok rada, standardizacija i automatizacija. Međutim, u Mimakiju imaju razlog da veruju u razvoj paralelnog scenarija: „Koju boju vidite, tu boju i dobijete”. U stvari, veruju da će boja biti ključna za rast aditivne proizvodnje na brojnim područjima u 2019. godini.

Vreme je 3D boja!

Najnovija dostignuća u tehnologiji 3D štampe pružaju mogućnost full colour štampe, što znači da aditivna proizvodnja sada može dati stvarne, fotorealistične modele. Ovdje je Mimaki pionir, zahvaljujući svojoj visokoj stručnosti u upravljanju bojama u industrijskom 2D-inkjet okruženju.

Novi Mimaki 3DUJ-553 prvi je polimerni 3D sistem štampe koji omogućava više od 10 miliona različitih boja. Na temelju UV- inkjet štampe izrađuju se predmeti izbacivanjem uzastopnih slojeva mastila koji se pri svakom prolazu učvršćuju UV LED svetlom. Mimaki 3DUJ-553 koristi CMYK, belu i providnu boju za izradu fotorealističnih proizvoda, bogate izražene boje, uključujući spotne boje, senke i gradijente. Osim toga, upotreba belih i clear boja omogućava stvaranje posebnih efekata kao što su providne teksture ili slojevite teksture sa providnom spolja i belom ili običnom bojom iznutra (i obrnuto), povećavajući mogućnosti u primenama.

Ključni pojmovi koji će dizajnerima promeniti život su kvalitet, ponovljivost i preciznost, a Mimaki 3DUJ-553 im to može omogućiti.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content