PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xerox i Vortran pokreću u masovnu proizvodnju jednokratnih respiratora

Tvrtke Xerox i Vortran Medical Technology udružile su se kako bi zajedničkom snagama ubrzale i povećale proizvodnju Vortranova GO2Vent respiratora i pripadajućeg monitora za praćenje pritiska dišnih puteva (APM-Plus) za bolnice, jedinice hitne službe i jedinice koje se bore protiv COVID-19.

Dvije tvrtke očekuju da zajedničkim radom brzo reagiraju na nedostatak kritične respiratorne opreme neophodne pacijentima za disanje. Uz pretpostavku da će opskrba glavnim dijelovima biti stabilna, tvrtke očekuju da će brzo povećati proizvodnju s oko 40 000 respiratora u travnju na između 150 000 i 200 000 respiratora mjesečno do lipnja. U narednim mjesecima Xerox i Vortran mogli bi zajedno proizvesti čak milijun respiratora.

Iako GO2Vent nije zamjena za respiratore koji se nalaze u jedinicama intenzivnog liječenja, naširoko se koristi u hitnim situacijama i kolima hitne pomoći. S obzirom na nedostatak respiratora kakve zahtijevaju jedinice intenzivnog liječenja, medicinski profesionalci koriste alate poput ove i druge tehnologije za podršku pacijentima koji još ne trebaju ili više ne trebaju profesionalni uređaj za disanje, koji se tako oslobađa za drugog pacijenta.

Vortranov GO2Vent dizajniran je za hitnu uporabu, prirodne katastrofe i epidemije, poput pandemije COVID-19. Respirator za jednokratnu upotrebu na plin koji se može postaviti u roku od nekoliko minuta i odbaciti nakon upotrebe, pruža podršku kroz siguran dišni kanal i može  raditi pomoću kompresora, kisika ili zraka s brzinom protoka od minimalno 10 litara u minuti.

Uz to što će povećati proizvodnju GO2Vent-a i APM-Plus monitora, Xerox i Vortran očekuju da će prikupiti i analizirati povratne informacije dobivene od zdravstvenih stručnjaka koji su na prvoj crti bitke protiv COVID-19 kako bi dizajnirali i masovno, in-line proizvodili modifikacije koje se mogu dodati GO2Ventu s ciljem proširenja potencijalne primjene ove opreme za spašavanje života.

Proizvod će distribuirati Xerox i Vortran.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content