Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xerox i Vortran pokreću masovnu proizvodnju jednokratnih respiratora

Kompanije Xerox i Vortran Medical Technology udružile su se kako bi zajedničkim snagama ubrzale i povećale proizvodnju GO2Vent respiratora kompanije Vortran, i pripadajućeg monitora za praćenje pritiska disajnih puteva (APM-Plus) za bolnice, jedinice hitne službe i jedinice koje se bore protiv COVID-19.

Dve kompanije očekuju da zajedničkim radom brzo odreaguju na nedostatak kritične respiratorne opreme neophodne pacijentima za disanje. Uz pretpostavku da će snadbevanje glavnim komponentama biti stabilno, kompanije očekuju da će brzo povećati proizvodnju sa oko 40 000 respiratora u aprilu, na između 150 000 i 200 000 respiratora mesečno do juna. U narednim mesecima, Xerox i Vortran mogli bi zajedno da proizvedu čak milion respiratora.

Iako GO2Vent nije zamena za respiratore koji se nalaze u jedinicama za intenzivno lečenje, rasprostranjeno se koristi u hitnim situacijama i kolima hitne pomoći. S obzirom na nedostatak respiratora kakve zahtevaju jedinice za intenzivno lečenje, medicinski stručnjaci koriste alate poput ove i druge tehnologije za podršku pacijentima kojima još nije potreban ili im više ne treba profesionalni uređaj za disanje, koji se tako oslobađa za drugog pacijenta.

Vortranov GO2Vent dizajniran je za hitnu upotrebu, prirodne katastrofe i epidemije, poput pandemije COVID-19. Respirator za jednokratnu upotrebu na plin koji se može postaviti u roku od nekoliko minuta i odbaciti nakon upotrebe, pruža podršku kroz siguran disajni kanal i može da radi pomoću kompresora, kiseonika ili vazduha s brzinom protoka od minimalno 10 litara u minuti.

Pored toga što će povećati proizvodnju GO2Vent-a i APM-Plus monitora, Xerox i Vortran očekuju da će prikupiti i analizirati povratne informacije dobijene od zdravstvenih stručnjaka koji su na prvoj liniji bitke protiv COVID-19 kako bi dizajnirali i masovno, in-line proizvodili modifikacije koje se mogu dodati GO2Vent-u u cilju širenja potencijalne primene ove opreme za spašavanje života. Proizvod će distribuirati Xerox i Vortran.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content