Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zaposlenici Durst Group na pročelju fasade kao dio umjetničkog projekta “Inside-Out”

Durst Group, renomirani svjetski proizvođač tehnologija digitalnog tiska, angažirala je poznatog južnotirolskog umjetnika Klausa Pobitzera kao “Umjetnika u Rezidenciji 2024.”. On će, naime, inspiracijama dobivenim u sjedištu Durst Grupe u Brixenu stvarati umjetnička djela u unutrašnjosti zgrade te na vanjskim površinama.
Jedan od prvih plodova suradnje je instalacija “Inside-Out”. Fokusira se na zaposlenike Durst Grupe, koje umjetnik prikazuje u velikim individualnim i grupnim portretima. U fokusu su i tehnički detalji proizvedenih tiskarskih rješenja. Nakon izložbe, stotine kvadratnih metara instalacija na fasadi sjedišta Durst Grupe bit će pretvorene u reciklirane torbe. One će na dražbi kao jedinstveni komadi biti prodane u dobrotvorne svrhe.

“Durstovo sjedište je ikonična i futuristička zgrada i svjedoči o značaju tvrtke u području  tehnologija digitalnog tiska. No, rijetko tko u regiji zapravo zna što se krije iza najvećeg svjetskog proizvođača tehnologije. Inside-Out otkriva tajnu i iznosi najveće blago tvrtke, njezine zaposlenike i tehnologiju, u vanjski svijet”, rekao je Klaus Pobitzer, objašnjavajući umjetnički projekt.

“Oduševljeni smo što smo uspjeli osvojiti sjajnog umjetnika poput Klausa Pobitzera za ovu suradnju. Njegove velike instalacije na javnim prostorima, interakcija čovjek-računalo, dizajn i arhitektonski projekti – sve su to specifične teme i Durst Grupe. Štoviše, Klaus i ja smo povezani Vinschgauom kao našim domom, našim međunarodnim iskustvima i ‘povratkom kući’ virtualno i stvarno u Južni Tirol,” komentirao je suradnju Christoph Gamper, izvršni direktor i suvlasnik Durst Grupe.

Inače, Klaus Pobitzer studirao je kod Gunthera Damischa i Michelangela Pistoletta na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču od 1995. do 2000.. Široj publici postao je poznat kroz projekte u području urbanih javnih prostora. Njegova umjetnost temelji se na digitalnim crtežima uglavnom cjelovitih portreta ili grupnih fotografija, koje se povećavaju na visinu od 30 metara za instalacije.

Durst Group planira nastaviti suradnju s umjetnikom i u svojoj podružnici u Lienzu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content