PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Zaposleni kompanije Durst Group na fasadi kao deo umetničkog projekta „Inside-Out“

Durst Group, renomirani svetski proizvođač tehnologija digitalne štampe, angažovala je poznatog južnotirolskog umetnika Klausa Pobitzera kao “Umetnika u Rezidenciji 2024.” On će, naime, inspiracijama dobijenim u sedištu Durst Grupe u Brixenu stvarati umetnička dela u unutrašnjosti zgrade kao i na spoljnim površinama.
Jedan od prvih plodova saradnje je instalacija “Inside-Out”. Fokusira se na zaposlene u kompaniji Durst Grup, koje umetnik prikazuje u velikim individualnim i grupnim portretima. U fokusu su i tehnički detalji proizvedenih štamparskih rešenja. Nakon izložbe, stotine kvadratnih metara instalacija na fasadi sedišta Durst Grupe biće pretvorene u reciklirane torbe. One će kao unikatni komadi biti prodane u dobrotvorne svrhe.

“Durst-ovo sedište je ikonična i futuristička zgrada i svedoči o značaju kompanije u oblasti  tehnologija digitalne štampe. No, retko ko u regionu zapravo zna što se krije iza najvećeg svetskog proizvođača tehnologije. Inside-Out otkriva tajnu i iznosi najveće blago kompanije, njene zaposlene i tehnologiju, u spoljnji svet”, rekao je Klaus Pobitzer, objašnjavajući umetnički projekat.

“Oduševljeni smo što smo uspeli da prodobijemo sjajnog umetnika poput Klausa Pobitzera za ovu saradnju. Njegove velike instalacije na javnim prostorima, interakcija čovek-računar, dizajn i arhitektonski projekti – sve su to specifične teme i Durst Grupe. Štaviše, Klaus i ja smo povezani Vinschgauom kao našim domom, našim međunarodnim iskustvima i ‘povratkom kući’ virtuelno i stvarno u Južni Tirol,” komentarisao je saradnju Christoph Gamper, izvršni direktor i suvlasnik Durst Grupe.

Inače, Klaus Pobitzer studirao je kod Gunthera Damischa i Michelangela Pistoletta na Akademiji likovnih umetnosti u Beču od 1995. do 2000.. Široj publici postao je poznat kroz projekte u oblasti urbanih javnih prostora. Njegova umetnost temelji se na digitalnim crtežima uglavnom celovitih portreta ili grupnih fotografija, koje se povećavaju na visinu od 30 metara za instalacije.
Durst Group planira da nastavi saradnju sa umetnikom i u svojoj filijali u Lienzu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content