Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zašto bi tiskari svake godine trebali dodati 10 posto novih proizvoda?

Jedan od glavnih pojmova na jednodnevnoj konferenciji Print4All  održanoj početkom 7. mjeseca bila je „konvergencija“.
Grafička industrija je visoko inovativan tehnološki sektor s visokom vrijednošću u pogledu učinkovitosti i produktivnosti. U kontekstu stalnih promjena kojih smo svjedoci ključno je u opskrbni lanac uz grafičku industriju uključiti i druge sustave. Tu na red dolazi konvergencija tehnologija, aplikacija i tržišta usmjerena prema razvoju održive i učinkovite industrije.

Pat McGrew, direktorica McGrewGroup imala je na tu temu odličnu prezentaciju. Kako je rekla, konvergencija je proces isprepletanja stvari i procesa zahvaljujući kojima će poslovanje postati učinkovitije, bolje i uz ostvarivane boljih prihoda.
Pozvala je stoga sve one tiskare koji o sebi i svom poslu nisu razmišljali neko vrijeme da pogledaju koji su to proizvode koje rade i prodaju, tko su im kupci i klijenti te zašto nude baš te proizvode.
„Zašto je malo čudno pitanje, ali je jako važno. Važno je da tiskara započne proces ponovnog promišljanja kako bi mogla nastaviti biti prisutna na tržištu, sukladno tome kako se ono razvija“, istaknula je gđa McGrew.

Svaka tiskara mora biti svjesna onoga što prodaje

Mišljenja je da bi pružatelji usluga tiska trebali ozbiljno pogledati svoj portfelj proizvoda, uočiti stvari koje ne funkcioniraju dobro, ali i pokušati dodati 10 posto novih proizvoda svake godine. No, pitanje je od kuda početi?

„Prvo i osnovno svaka tiskara mora biti svjesna onoga što prodaje. Puno puta smo pitali tiskare da nam nabroje koje sve proizvode prodaju i ispostavilo se da ne znaju. Na neki način, to je razumljivo. Imaju strojeve i opremu, imaju klijente i što god on zatraži tiskara to i napravi sukladno opremi koju ima.
No, puno njih ne zna koliko još varijacija svojih proizvoda mogu prodavati.
Zato ih prvo tražimo da procjene što imaju, a to obično zahtijeva prolazak kroz cijeli sustav.
Pogledajte koji su to poslovi koje ste odradili u posljednjih šest mjeseci i to će dati određeni smisao. No, na tome se ne smije stati jer možda postoje poslovi koje radite jednom godišnje, možda ima i onih koje radite jednom u pet godina, što ne znači da ih trebate raditi i dalje.
Kada zavirite u smjeru onoga što ste zapravo prodali, to je prvo mjesto od kojeg treba krenuti. Tada pričamo o podaktovnoj strani, a to je onda jedna sasvim druga perspektiva“, istaknula je gđa McGrew.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content