PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Zašto bi štampari svake godine trebali da dodaju 10 odsto novih proizvoda?

Jedan od glavnih modela na jednodnevnoj Print4All konferenciji održanoj početkom 7. meseca bila je „konvergencija“.

Grafička industrija je visoko inovativan tehnološki sektor sa visokom vrednošću u smislu efikasnosti i produktivnosti. U kontekstu stalnih promena kojima smo svedoci, ključno je pored grafičke industrije uključiti i druge sisteme u lanac snabdevanja. Ovde dolazi do konvergencije tehnologija, aplikacija i tržišta, sa ciljem razvoja održive i efikasne industrije.

Pat McGrev, direktorka kompanije McGrev Group, imala je odličnu prezentaciju na ovu temu. Kako je rekla, konvergencija je proces preplitanja stvari i procesa zahvaljujući kojima će poslovanje postati efikasnije, bolje i sa boljim prihodima.

Ona je zato pozvala sve one štampare koji neko vreme nisu razmišljali o sebi i svom poslu da pogledaju proizvode koje proizvode i prodaju, da vide ko su njihovi kupci i klijenti i zašto nude baš te proizvode.

„Zašto“ je malo čudno pitanje, ali je veoma važno. Važno je da štamparija započne proces preispitivanja kako bi nastavila da bude prisutna na tržištu, shodno tome kako se razvija“, rekla je gospođa MekGru.

Svaka štamparija mora biti svesna šta prodaje

Ona smatra da bi pružaoci usluga štampe trebalo da ozbiljno pogledaju svoj portfolio proizvoda, uoče stvari koje ne rade dobro, ali i da pokušaju da dodaju 10 odsto novih proizvoda svake godine. Ali pitanje je odakle početi?

„Prvo i najvažnije, svaka štamparija mora da bude svesna šta prodaje. Mnogo puta smo tražili od štampara da navedu sve proizvode koje prodaju, a ispostavilo se da ne znaju. Na neki način, to je razumljivo. Imaju mašine i opremu, imaju klijente, a šta god zatraži, štampač to radi prema opremi koju ima. Međutim, mnogi od njih ne znaju koliko još varijacija svojih proizvoda mogu da prodaju.
Zato im prvo tražimo da procene šta imaju, što obično zahteva prolazak kroz ceo sistem.

Pogledajte poslove koje ste radili u poslednjih šest meseci i imaće smisla. Međutim, tu ne treba stati jer možda ima poslova koje radite jednom godišnje, možda ima i onih koje radite jednom u pet godina, što ne znači da treba da ih radite i dalje.

Kada zavirite u pravcu onoga što ste zapravo prodali, to je prvo mesto za početak. Onda govorimo o strani podataka, a to je sasvim druga perspektiva“, istakla je gospođa MekGru.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content