Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Završena 41. Grafima

Pod sloganom „Više boje“, u Beogradu je od 25. do 28. 9. održana Grafima – Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije. 41. po redu izdanje Grafime bila je prilika za vidjeti tehnička i tehnološka dostignuća u grafičkoj industriji. 50-ak izlagača iz desetak zemalja predstavilo je raznovrsnu paletu tiskarskih strojeva, uređaja i opreme za grafičku industriju, a uz njih pokazani su i gotovi proizvodi, sirovine i repromaterijal za različite sektore grafičke i papirne industrije. I ove godine na sajmu su se mogla vidjeti  softverska i ICT rješenja, čiju važnost sve više uviđaju i grafičari iz regije.

Domaćin ovogodišnje Grafime bila je tvrtka Europapier Dunav d.o.o. član grupacije Europapier, jednog od vodećih dobavljača papira u 12 zemalja srednje i istočne Europe. Svakako jedna od najvećih atrakcija ovogodišnje Grafima bio je Massivit 3D pisač kojeg je predstavila tvrtka Fortuna Digital, ovlašteni distributer ovih pisača za zemlje regije, i koja se može pohvaliti s već dva prodana 3D printera.

Grafima_Print_Magazin

Već tradicionalno i ove su godine najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama dodijeljene nagrade – Zlatni, Srebrni i Brončani pečat. Zlatni pečat za ukupnu kvalitetu dobila je Fortuna Digital, Srebrni pečat Politika AD, a Bronačni Gama Digital Centar. Kada je o strojevima riječ nagrade su u kategoriji malih strojeva do 42” osvojili Xerox Iridesse Production Press, OKI pro 8432 wt te Fiber Laser Marker JQ30W. U kategoriji velikih strojeva, preko 42” Zlatni pečat pripao je upravo Massivit 3D printeru, Srebrni Mimaki 3FX 200 2513 Ex+Summa F Series CNC, a Brončani Roland VG2 640 pisaču. Specijalno priznanje za inovativnost u grafičkoj industriji dobila je Fortuna Digital za HP Stitch S500 te New Name za New name small one.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content