Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Završena 41. Grafima

Pod sloganom „Više boje“, u Beogradu je od 25. do 28. 9. održana Grafima – Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije. 41. po redu izdanje Grafime bila je prilika za vidjeti tehnička i tehnološka dostignuća u grafičkoj industriji. 50-ak izlagača iz desetak zemalja predstavilo je raznovrsnu paletu tiskarskih strojeva, uređaja i opreme za grafičku industriju, a uz njih pokazani su i gotovi proizvodi, sirovine i repromaterijal za različite sektore grafičke i papirne industrije. I ove godine na sajmu su se mogla vidjeti  softverska i ICT rješenja, čiju važnost sve više uviđaju i grafičari iz regije.

Domaćin ovogodišnje Grafime bila je tvrtka Europapier Dunav d.o.o. član grupacije Europapier, jednog od vodećih dobavljača papira u 12 zemalja srednje i istočne Europe. Svakako jedna od najvećih atrakcija ovogodišnje Grafima bio je Massivit 3D pisač kojeg je predstavila tvrtka Fortuna Digital, ovlašteni distributer ovih pisača za zemlje regije, i koja se može pohvaliti s već dva prodana 3D printera.

Grafima_Print_Magazin

Već tradicionalno i ove su godine najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama dodijeljene nagrade – Zlatni, Srebrni i Brončani pečat. Zlatni pečat za ukupnu kvalitetu dobila je Fortuna Digital, Srebrni pečat Politika AD, a Bronačni Gama Digital Centar. Kada je o strojevima riječ nagrade su u kategoriji malih strojeva do 42” osvojili Xerox Iridesse Production Press, OKI pro 8432 wt te Fiber Laser Marker JQ30W. U kategoriji velikih strojeva, preko 42” Zlatni pečat pripao je upravo Massivit 3D printeru, Srebrni Mimaki 3FX 200 2513 Ex+Summa F Series CNC, a Brončani Roland VG2 640 pisaču. Specijalno priznanje za inovativnost u grafičkoj industriji dobila je Fortuna Digital za HP Stitch S500 te New Name za New name small one.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content