PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Završena 41. Grafima

Pod sloganom „Više boje“, u Beogradu je od 25. do 28. septembra održana Grafima – Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije. 41. po redu izdanje Grafime bila je prilika da se vide tehnička i tehnološka dostignuća u grafičkoj industriji. 50-ak izlagača iz desetak zemalja predstavilo je niz različitih mašina za štampu, uređaja i opreme za grafičku industriju, a uz njih su prikazani i gotovi proizvodi, sirovine i repromaterijal za različite sektore grafičke i papirne industrije. I ove godine na sajmu su se mogla videti softverska i ICT rešenja, čiju važnost sve više uviđaju i grafičari iz regije.

Domaćin ovogodišnje Grafime bila je kompanija Europapier Dunav d.o.o. član grupacije Europapier, jednog od vodećih dobavljača papira u 12 zemalja srednje i istočne Evrope. Svakako jedna od najvećih atrakcija ovogodišnje Grafima bio je Massivit 3D štampač koji je predstavila kompanija Fortuna Digital, ovlašćeni distributer ovih štampača za zemlje regiona, i koja se može pohvaliti s već dva prodata 3D printera.

Već tradicionalno, i ove godine su najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama dodeljene nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat. Zlatni pečat za celokupan kvalitet dobila je Fortuna Digital, Srebrni pečat Politika AD, a Bronzani Gama Digital Centar. Kada je reč o štampačima, nagrade su u kategoriji malih štampača do 42” osvojili Xerox Iridesse Production Press, OKI pro 8432 wt i Fiber Laser Marker JQ30W. U kategoriji velikih štampača, preko 42”, Zlatni pečat pripao je upravo Massivit 3D printeru, Srebrni – Mimaki 3FX 200 2513 Ex+Summa F Series CNC, a Bronzani – Roland VG2 640 štampaču. Specijalno priznanje za inovativnost u grafičkoj industriji dobila je Fortuna Digital za HP Stitch S500 i New Name za New name small one.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content