PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

DA! – Digitalne Aplikacije Beograd ispunile očekivanja i izlagača i posetioca

Beogradski Belexpocentar bio je prošle nedelje, u sredu i četvrtak, 26. i 27.2.2020. mesto na kojem se okupila grafička industrije Srbije i celog regiona. Razlog okupljanja bile su 4. DA! – Digitalne Aplikacije, koje već četvrtu godinu zaredom organizuje časopis Print Magazin.

DA! – Digitalne Aplikacije je specijalizovan sajam namenjen predstavljanju trendova i mogućnosti digitalnih tehnologija štampe s ciljem primene kod malih aplikacija kao što su suveniri, promotivni proizvodi, T-shirt, etikete, SRA 3, itd.

Prvo beogradsko izdanje Digitalnih Aplikacija koje je posetilo više od 500 ljudi, pokazalo je da na tržištu itekako ima potrebe za malim, usko-specijalizovanim sajmovima na kojima sve potrebne informacije kako o tehnologijama, tako i o aplikacijama, mogu dobiti i oni koji se već bave ovim poslom, ali i oni koji u ovom segmentu prepoznaju potencijal i tek nameravaju ući u njega.

DA! – Digitalne Aplikacije u Beogradu okupile su 14 renomiranih regionalnih kompanija koje su izložile mašine i repromaterijal namenjen ovom segmentu. Svoju ponudu predstavili su: Alfa Digital, Car Foil Shop, Difol, Everest, Fortuna Digital, Igepa Cartacell, Jet Direct, Konica Minolta, Nanodiy, Oracal Polikarbonati, Print Pro, Professional Printing Solutions, Sitotehnika i Symbol Group. Fokus prezentacija bio je na malim aplikacijama, a mogli su se, između ostalog, videti DTG štampači, UV flatbed štampači, eco solventni štampači, termo prese, kateri za folije, laserske mašine za graviranje, produkcijski štampači za medije u tabacima, print&cut štampači…

Uz izložbeni deo, DA! – Digitalne Aplikacije tradicionalno donose i kratki edukacijski program koji je ovog puta održan u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i kompanijama učesnicama, Nanodiy i Professional Printing Solutions.

Nakon godinu dana pauze, DA! je ponovno okupio najbolje wrap majstore koji su i ovog puta privukli veliku pažnju posetioca. Takmičilo se šest timova: Altro Kragujevac, Black Glass, Car Wrap Team, Kinko, Vanja Print i Vuli autofolije. Sudije su imale težak zadatak da odaberu najbolje među 12 profesionalaca. U finalu su odlučivale nijanse, a pobedu je odnela ekipa Altro Kragujevac.  Drugoplasirana je bila ekipa Car Wrap Team-a, dok je treća bila ekipa Black Glass.

Nagrade za tri najbolje ekipe obezbedila je Fortuna Digital, zajedno sa svojim partnerom, kompanijom  Avery Denison, a reč je o setu alata application, za lakše i kvalitetnije izvođenje wrap-a. Car Foli Shop nagradio je pobednika vaučerom u vrednosti od 400 evra. 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content