Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Futurist

Futurist.

Osoba koja proučava budućnost i radi predviđanja na osnovu viđenih trendova.

Svi to znamo od osnovne škole, ako nisi up-to-date, gotov si. Ili se krećeš ili si mrtav. Stani i pregazi te krdo. Ovo je izraženije nego ikad i što je najstrašnije, eksponencijalno se ubrzava razvojem novih tehnologija, a o novim tehnologijama čitamo ili bolje reći gledamo svakih 12 minuta, što je prosjek koliko izdržimo prije nego moramo pogledati u naše smartphone da vidimo gdje je krdo sada.

I sad ti kao tiskar, konvencionalni, digitalni, tekstilaš, sign maker, vizitke maker, odluči u koju tehnologiju da uložiš teško zarađenu lovu, kamo da usmjeriš svoj poslovni pothvat, a da ne izgoriš kao 5 cm velik meteorit od leda kojeg nitko nije vidio kada je ulazio u atmosferu.

Da ti bude lakše odlučiti, pomoći će ti milijuni eura šarenih marketinških materijala raznih proizvođača koji će te uvjeravati da je njihov jedini put naprijed. Joker zovi su ti gomila prijatelja koji to znaju bolje od tebe, ali iz raznih razloga nemaju love za povući nikakav potez pa da ti pomognu nude besplatne, sigurne recepte.

Ako si se mislio izvući iz toga bez da povlačiš poteze, krivo si mislio. To tek vodi u sporu, bolnu i tužnu propast. Rezerve ti se prazne, dok skužiš što ti se događa klijenti su otišli drugome, nemaš love za investicije, banke ti ne vjeruju i na glasu si kao onaj koji je zapeo u vremenu.

Ajde ima tu i pozitive, tvoji izgledi da dobro odabereš su bolji od ruleta u casinu. Barem su na nivou sportske kladionice jer koristiš svo svoje poznavanje igrača i igre da smanjiš rizik.

Pa ipak, unatoč ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji, hrabri tiskari svaki dan donose odluke po svom osjećaju i klade se u sve da je taj osjećaj ispravniji od marketinga i sveznajućih prijatelja. Nije svaki potez uspješan, ali je svaki hrabar.

Hrabro koračajte naprijed futuristi.

Željka Livaić

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content