PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Futurist

Futurist.

Osoba koja proučava budućnost i radi predviđanja na osnovu viđenih trendova.

Svi to znamo od osnovne škole, ako nisi up-to-date, gotov si. Ili se krećeš ili si mrtav. Stani i pregazi te krdo. Ovo je izraženije nego ikad i što je najstrašnije, eksponencijalno se ubrzava razvojem novih tehnologija, a o novim tehnologijama čitamo ili bolje reći gledamo svakih 12 minuta, što je prosek koliko izdržimo pre nego moramo pogledati u naše smart telefone da vidimo gdje je krdo sada.

I sad ti kao štampar, konvencionalni, digitalni, tekstilaš, sign maker, vizitke maker, odluči u koju tehnologiju da uložiš teško zarađenu lovu, gde da usmeriš svoj poslovni poduhvat, a da ne izgoriš kao 5 cm veliki meteorit od leda koji niko nije video kada je ulazio u atmosferu.

Da ti bude lakše da odlučiš, pomoći će ti milioni evra šarenih marketinških materijala raznih proizvođača koji će te uveravati da je njihov jedini put napred. Joker zovi su ti gomila prijatelja koji to znaju bolje od tebe, ali iz raznih razloga nemaju love da povuku bilo kakav potez, pa da bi ti pomogli nude besplatne, sigurne recepte.

Ako si  mislio da se izvučeš iz toga bez da povlačiš poteze, prevario si se. To tek vodi u sporu, bolnu i tužnu propast. Rezerve ti se prazne, dok shvatiš što ti se događa klijenti su otišli drugome, nemaš love za investicije, banke ti ne veruju i na glasu si kao onaj koga je vreme pregazilo.

Ajde ima tu i nešto pozitivno, tvoji izgledi da dobro odabereš su bolji od ruleta u kazinu. Barem su na nivou sportske kladionice jer koristiš sve svoje poznavanje igrača i igre da smanjiš rizik.

Pa ipak, uprkos ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji, hrabri štampari svaki dan donose odluke po svom osećaju i klade se u sve da je taj osećaj ispravniji od marketinga i sveznajućih prijatelja. Nije svaki potez uspešan, ali je svaki hrabar.

Hrabro koračajte napred, futuristi.

Dag Knepr

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content