Print 4.0

Ovaj event je završio

Sve što se događa posljednjih godina vezano uz tehnološka dostignuća dokazuje da se nalazimo usred industrijske revolucije. Četvrta industrijska revolucija ili kako je neki vole nazivati Industrija 4.0 krovni je pojam koji obuhvaća spajanje tehnoloških dostignuća koja mijenjaju svjetske proizvodne industrije i procese i na velika vrata ulazi i u grafičku industriju te donosi novu eru pametne proizvodnje – Print 4.0.

Što to znači za tiskare? To znači značajnu transformaciju poslovanja, odnosno automatizaciju i digitalizaciju proizvodnje.

Zašto? Zato jer će tiskare koje automatiziraju svoje poslovanje povećati konkurentnost, fleksibilnost, produktivnost, a time i profitabilnost.

Što će biti s onima koje to one učine? Nažalost, nestat će s tržišta.

U kojem smjeru trebaju tvrtke grafičari krenuti ukoliko žele poslovati jednostavnije, brže,  inovativnije i profitabilnije?  Smjer je to koji, uz ulaganje u hardver, odnosno strojeve i opremu, zahtijeva i ulaganje u softver, odnosno IT infrastrukturu koja će omogućiti upravljanje svim poslovnim procesima bez obzira gdje se nalazili. Koncentrirati se isključivo na ulaganje u strojeve, za grafičare bi mogao biti siguran put u vrlo skupi neuspjeh.

Kako bi Vam olakšali put prema Printu 4.0, a na temelju izvrsnih reakcija nakon prve Print 4.0 konferencije održane 2018., u Zagrebu, 13. 5. 2020., u hotelu Antunović, organiziramo 2. po redu Print 4.0 konferenciju.

 

Ovo su samo neke od tema koje Vas očekuju:

  • Industrija 4.0 / Print 4.0 značaj i trendovi
  • Grafička industrija Adria/Balkan regije na putu prema Printu 4.0
  • Automatizacija
  • Dorada – izazovi i mogućnosti
  • Softver / Workflow rješenja – iskustva zadovoljnih korisnika
  • Web to print
  • Standardizacija ofsetne i digitalne proizvodnje
  • Print on demand
  • Nove tehnologije – 3D tisk
  • Edukacijski sustav u doba Industrije 4.0 – koje kompetencije se traže…

Prijava na ovaj event trenutno nije moguća.

Boris Blažinić

Radna snaga – kapital, a ne reusrs ili trošak / Workforce - capital, not reusrs or cost

Boris Blažinić
Centar za razvoj osobnosti d.o.o. i Institut za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala Vlasnik i direktor
Nikada ne treba zaboraviti da ljudi dolaze zbog tvrtke, a odlaze zbog menadžera. Zato je važno imati strategiju zadržavanja zaposlenika. No, problem nastaje u pogrešnoj percepciji o tome što zadržava zaposlenike. Ako znamo da su radnici jedan od većih izazova Industrije 4.0 bit će zanimljivo poslušati kako zadržati kvalitetnog i lojalnog radnika te zašto plaća vrlo često nije dovoljno dobar razlog za ostanak.
O predavaču

Boris je profesor psihologije i sudski vještak za psihologiju, psihoterapeut, predavač, trener, konzultant i licencirani Coach za procjenu i razvoj interpersonalnih kompetencija. Kao konzultant radi...

Pročitaj više
Mike Horsten

Izazovi automatizacije u tisku velikih formata / Automation challenges in wide format printing

Mike Horsten
ZEMT Consultancy, Nizozemska Vlasnik i direktor
Budućnost razvoja workflow rješenja za tisak velikog formata i integracija različitih disciplina u završnoj doradi proizvoda, kako bi se posao obavio na vrijeme, ono je o čemu će Mike govoriti u svom predavanju. Obuhvatit će sve, od internetskog / korisničkog sučelja pa sve do otpreme proizvoda. Riječi će biti i o perspektivi korištenja workflow rješenja u budućnosti te o prednostima ovih sustava.
O predavaču

Mike ima više od 35 godina bogatog poslovnog iskustva u digitalnom tisku (papir i tekstil), doradi, workflow procesima i RIP softverima te industriji. Radio je u HP-u u odjelu za velike formate te u ...

Pročitaj više
Korado Korlević

Doba umjetne inteligencije i spremnost obrazovnih institucija za Industriju 4.0 /
The Age of Artificial Intelligence and the Willingness of Educational Institutions for Industry 4.0

Korado Korlević
Zvjezdarnica Višnjan Voditelj
O predavaču

Korado je jedan od vodećih hrvatskih astronoma i pokretač Zvjezdarnice u Višnjanu. Uz astronomsku edukaciju te promicanje astronomije i znanosti znanstveno-popularnim predavanjima, bavi se i razvoj...

Pročitaj više
Marko Morić

Živjeti i raditi s ERP informacijskim sustavom – praktično iskustvo / To live and to work with ERP information system – practical experience

Marko Morić
Sveučilište Sjever Profesor
Kvalitetno i uspješno provedeni kako nabava tako i implementacija ERP sustava, tvrtki jamči kvalitetnije, produktivnije i jeftinije poslovanje što je i najzahtjevniji dio posla. Nadalje, svi koraci tijekom implementacije moraju biti provedeni kvalitetno i s apsolutnim razumijevanjem svih sudionika u lancu. Najveći izazov predstavlja edukacija krajnjih korisnika jer u najvećem broju slučajeva dolazi do otpora prema novim rješenjima, odnosno mijenjanju već uhodanog načina rada, koliko god lošiji on bio. Kvalitetno implementirani ERP sustav najvažnija je infrastruktura tvrtke i neodvojivi dio njezinih procesa i kulture poslovanja.
O predavaču

Marko je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je zaposlen na Sveučilištu Sjever gdje već 8 godina predaje nekoliko predmeta iz polja grafi...

Pročitaj više

Uz podršku