Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kornit Presto MAX uvodi pigmentne boje u masovnu proizvodnju tekstila

Kako izgleda kada se moda uz pomoć digitalne tehnologije tiska diže na novu razinu pokazao je Kornit Digital na sajmu ITMA u Milanu. Predstavili su, naime, unaprijeđeni sustav Kornit Presto MAX. Novi sustav je, kažu, dizajniran imajući na umu modnu industriju i industriju kućnog dekora, obje velikog potencijala.

Kako nam je za Print Report rekao Danny Gazit, voditelj proizvodnje u Kornit Digitalu, Kornit Presto MAX na tržište donosi digitalni tisak pigmentnim bojama. Time ovaj segment diže na potpuno novu razinu, a pigmentne boje uvodi u masovnu proizvodnju.
Uz brzinu tiska od 300m2/h i vrhunsku kvalitetu, kao novinu donosi i mogućnost tiska na obojene materijale.

Također, na sajmu ITMA predstavili su novu boju NeoPigment Vivido koja ruši sve barijere kako bi postigla još tamniju, dublju crnu i druge boje i uspostavila nove modne standarde s postupkom temeljenim na pigmentu. Kornitovo rješenje nudi pojednostavljen i potpuno suh proces za najodrživije dekoracije tkanine.
Kornit Presto MAX direct-to-fabric printer razvijen je i vodeći se načelima pristupačnosti i održivosti. Ne samo da ova inovativna tehnologija približava proizvodnju odjeće većem broju ljudi, već također smanjuje ugljični otisak cijelog procesa i potrošnju vode.
U Kornitu ističu kako danas Kornit Presto MAX svake godine u prosjeku tiska više od 800.000m2 tkanine. U tom istom vremenskom okviru, inovativni proces ispisa štedi 55.771.899 litara vode u usporedbi s tradicionalnim metodama ispisa.

Više o ovoj tehnologiji pogledajte u kratkom Print Reportu na Print Magazin YouTube kanalu.

Kornit rješenja moći ćete pobliže i uživo upoznati na Textile Week Adria, 20. i 21. 9. u Zagrebu.
Osigurajte svoju besplatnu ulaznicu već danas!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content