Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print21 u Sarajevu – iznenađenje koje nitko nije očekivao

Sarajevski hotel Radon Plaza prošlog je tjedna bio mjesto na kojem se nakon dosta vremena ponovno okupila grafička industrija Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije. Željni druženja, razgovora, razmjene iskustava te upoznavanja s novim tehnologijama iskoristili su sajam Print21 u Sarajevu da nadoknade propušteno. Stoga ne čudi,  što je prvo sarajevsko izdanje sajma ne samo ispunilo, nego i nadmašilo očekivanja i izlagača i posjetitelja.
Više od 800 posjetitelja posjetilo je sajam Print21 koji se u srijedu i četvrtak, 15. i 16. 3., u organizaciji časopisa Print Magazin održavao u hotelu Radon Plaza u Sarajevu.

Sve viđeno u Sarajevu još je jedna potvrda koja sajam Print21 svrstava u red značajnih regionalnih sajmova. 15 izlagača koji su nakon tri godine pauze bez ikakvih sajamskih priredbi za grafičku branšu u BiH, pokazali ponudu i novitete nisu krili oduševljenje. Svi oni prepoznali su sajam kao izvanrednu priliku za dodatnom, ali i važnom promocijom. Kupci i klijenti kako stari tako i novi, potencijalni, tijekom oba dana, malo više prvog, stvarali su gužve na štandovima. To je nešto čega su se bosanskohercegovački grafičari zaželjeli. Bilo je, kažu nam izlagači, situacija kada s pojedinim klijentima, zbog gužve, uopće nisu stigli porazgovarati.

Čak devet premijera

Svoju ponudu na sajmu predstavile se tvrtke: Abias, Alim, Avtera, Carlos Signs, CFS, Eurocop, Europapier, Fortuna Digital, Klio, Konica Minolta, Maxi plus, Misija, NaniPrint, ST Graf i Udruženje Grafičar.

Na 15 izlagačkih prostora bilo je predstavljeno izloženo gotovo 50 različitih strojeva i rješenja. Bilo je tu digitalnih produkcijskih printera za medije iz arka, latex i UV printera, eco solventnih printera, print&cut rješenja, rezača, DTF i DTG rješenja, termo preša, doradnih rješenja, različitih vrsta materijala, folija, medija za ispis, pa sve do softverskih rješenja. Dakle, sve ono što je u segmentu digitalnih rješenja trenutno in i što jednoj modernoj tiskari danas  treba.

Sarajevsko izdanje Printa21 donijelo je i čak devet premijera. Canon sa svojim partnerom tvrtkom Avtera predstavio je tri nova rješenja: imagePress V700, imagePressC265 i imageRunner 8795. Carlos Signs donio je dvije Roland premijere: novi DTF VersaSTUDIO BN-20D te prvi Roland s resin tehnologijom TrueVIS AP-640. Konica Minolta premijerno je predstavila crno-bijeli produkcijski uređaj AccurioPrint 850. Tvrtka Abias predstavila je ozbiljnu produkcijsku priču u vidu Xerox Versanta 4100, koji je odmah na sajmu i prodan dugogodišnjem Xerox korisniku tvrtki Pixel. Misija Brčko predstavila je UV LED printer brenda ArtisJet, ArtisJet 3000U Pro, a Klio lasersku graverku Flux. Oba stroja također su na sajmu prodana.

Na dva wrap kutka, Fortune Digital i Europapiera gužve su bile tijekom oba dana, a zanimljivo je bilo i u edukacijskom kutku koji je organiziran u suradnju s bosanskohercegovačkim udruženjem grafičara u nastanku „Grafičar“.

Opširniji izvještaj sa sajma u Sarajevu donosimo u idućem broju Print Magazina. Sliku o tome kako nam je bilo možete steći ako zavirite u našu fotogaleriju.

I naravno, ne zaboravite da je sljedeće okupljanje branše u Ljubljani na sajmu Print21 & Promodays, 20. i 21. 4. na Gospodarskom Razstavišću. Ulaz je besplatan! Potrebno je samo prijaviti se!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content