Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Agfa UV LED Ink Jet boje dobile Greenguard Gold sertifikat

Agfa je objavila da su njene Anuvia 1250/1551 i Anapurna1200 / 1501 UV LED boje za ink jet štampu, namenjene za štampu sign & displej materijala, dobile sertifikat Greenguard Gold kao priznanje za njihove ekološke karakteristike.

Sertifikat Greenguard se dodeljuje proizvodima koji ispunjavaju neki od najstrožih svetskih standarda o hemijskim emisijama, doprinoseći smanjenju zagađenja vazduha u zatvorenom prostoru i smanjenju rizika od izloženosti hemikalijama. Zlatni standard Greenguard uključuje kriterijume zasnovane na zdravstvenoj ispravnosti na osnovu više od 360 vrsta VOC-a (isparivih organskih spojeva), kao i zahteva za nižim nivoom ukupnih emisija VOC-a, kako bi se osiguralo da su proizvodi prihvatljivi za upotrebu u osetljivim zatvorenim okruženjima, poput škola i zdravstvenih ustanova.

Anuvia i Anapurna UV LED  boje podudaraju se i s Agfa Jeti i Anapurna štampačima velikog formata, a odlikuje ih:

• široki gamut boja – Agfa UV LED boje mogu se pohvaliti širokim rasponom boja i velikom živošću, što rezultira živahnim, ali prirodnim otiscima

• svestranost – posebno su formulisane za štampu i na krute i na fleksibilne medije što proširuje opseg mogućih primena

• najniža potrošnja tinte – zahvaljujući Agfa patentiranoj tehnologiji ‘Thin Ink Layer’ koja se oslanja na kombinaciju visokog opterećenja pigmenta i optimalne disperzije pigmenta pomoću Asanti workflow algoritma, potrošnja boje po kvadratnom metru je niska.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content