Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Caldera najavila inicijativu MaskFactory

Francuski proizvođač softvera Caldera najavila je novu inicijativu koja će pomoći u zadovoljenju sve veće potražnje za maskama za fizička lica, istovremeno podržavajući svoje klijente za štampu u ovim teškim vremenima. Na osnovu njihovog uspešnog koncepta SportsFactory koji je predstavljen na FESPA-i u Berlinu 2018, platforma mikro fabrike MaskFactory omogućiće potrošačima da dizajniraju personalizovane maske, koje će se zatim proizvoditi u skladu s francuskim normama AFNOR-a i na kraju im se slati.

Predstavnici kompanije Caldera došli su na ideju kad su shvatili da postoje dva problema s kojima se susreću roditelji koji su pokušali obezbediti maske za svoju porodicu. Prvo, postoji veliki manjak u snabdevanju sertifikovanih zaštitnih maski, a drugo, većina dostupnih maski nije bila privlačna deci.

Potpredsednik marketinga i poslovanja kompanije Caldera Sébastien Hanssens objašnjava: „Kao roditeljima, bilo nam je teško pronaći zaštitne maske koje bi deci i porodicama bile zgodne za nošenje. Ideja projekta MaskFactory je da lice zaštitimo živopisnim i zabavnim maskama, koje će nam u ovim ozbiljnim trenucima doneti malo zabave i ležernosti.“ Kupci će moći da dizajniraju sopstvene zaštitne maske, birajući između hiljadu online slika i uzoraka, pa će moći da prilagode boje i dodaju svoja imena.

MaskFactory platforma zasniva se na skalabilnom i robusnom mikro fabričkom rešenju. Omogućiće štamparijama da nadoknade izgubljeni prihod zbog krize COVID-19 pruživši im novu priliku. Caldera će svojim MaskFactory partnerima omogućiti pristup digitalnoj poslovnoj platformi, tako da mogu ponuditi nove štampane sigurnosne proizvode širokoj zajednici. Caldera sarađuje sa partnerima iz cele Evrope i SAD-a kako bi sa uslugom MaskFactory  započela što je pre moguće.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content