PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Direct to Embroidery – Brother donosi vez u digitalnu štampu tekstila

Direct To Embroidery nije ništa drugo do kombinacija veza i Direct To Garment, DTG štampe. Rezultat su izvezeni dizajni sa rezolucijom od 1200dpi na vrhu i preciznošću bez presedana. Nije bitno da li se radi o velikim serijama ili personalizovanim malim serijama – za ovu kombinaciju nema razlike. Ovo je dokaz da se grafička industrija stalno menja. Redovno se predstavljaju nova inovativna rešenja za još optimizovaniju štampu na tekstilu.

Inovativno rešenje za štampu Direct-to-Embroidery (DTE) predstavila je kompanija Brother na ovogodišnjem sajmu FESPA u Amsterdamu. Brother tako proširuje mogućnosti ukrašavanja štampačem iz GTX serije.
Koristeći kameru visoke definicije i specijalno razvijen softver, štampani dizajn i vez su kombinovani da bi se stvorio jedinstven i izvanredan rezultat. Povezani sistem kamera detektuje položaj veza na štamparskoj ploči i prosleđuje odštampane slike štampaču na tačno mesto veza.
Tok rada je takođe veoma jednostavan za korišćenje jer slika za vez ne mora biti detaljno poravnata na ploči za štampanje. Sistem kamere skenira područje veza. Skeniranjem kroz kameru otisak se stavlja tačno na ubod. Na ovaj način greške u štampanju su skoro potpuno eliminisane. Štampači serije GTX ne moraju da se konvertuju za ovaj proces. Kamera i pripadajući softver samo treba da budu povezani sa štampačem. Pored toga, proces ove inovativne metode štampe veza je identičan klasičnoj direktnoj štampi na odeći.
Posebnost DTE tehnologije je da je za vez potreban samo beli konac. Bela vezena slika može da se poboljša Brother mastilima na bazi vode i GOTS sertifikatom. Ovo omogućava brojne jedinstvene mogućnosti u oblasti veza.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content