PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Do ponude i kalkulacija u nekoliko klikova

S obzirom na to da se u štamparijama radi o prilično širokoj paleti proizvoda te različitim metodama štampe, nužno je poznavati barem osnove kako bi se mogla kreirati ponuda, tj. napraviti kalkulacije. U velikoj većini slučajeva štamparije imaju jednu do dve osobe koje znaju da naprave kalkulaciju. Od njih zavise svi proračuni cena koje se moraju dostaviti klijentu. S povećanim obimom posla izrada kalkulacija traje duže. Takođe, povećava se mogućnost pogreške u prenosu informacija među zaposlenima, pa na kraju klijent predugo čeka na ponudu.

Osim toga, problem predstavlja i zapošljavanje novih radnika (bez iskustva u branši) u sektoru prodaje. Proces prilagođavanja traje dugo, u edukaciju se mora uključiti više radnika, a na kraju opet sve zavisi od volje i motivacije novog radnika. Međutim, i nakon što prođe ceo proces, novi radnik nije u stanju da samostalno radi kalkulacije.

U kompaniji Toscana Systems dugo su radili na razvijanju rešenja koje bi u velikoj meri sprečilo ljudske pogreške i omogućilo zaposlenima da bez ikakvog iskustva naprave kalkulaciju u nekoliko klikova. Sve to s ciljem da klijent u kratkom roku dobije odgovor na upit, odnosno službenu ponudu.
Radi se o rešenju za automatizovanu izradu kalkulacija kojim se značajno ubrzava proces izrade ponuda. Takođe, važno je da je mogućnost pogreške svedena na minimum.

O kakvom je rešenju reč pročitajte u online izdanju Print Magazina!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content