Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Drupa 2021. odložena za 2024.

Nakon opsežnih konsultacija sa izlagačima i partnerima, organizacijski odbor sajma drupa 2021, vodećeg svetskog sajma za štamparske tehnologije, odlučio je da otkaže događaj zbog pandemije korona virusa. Sledeći događaj će se održati prema rasporedu, od 28. maja do 7. juna 2024. Kako bi održali interesovanje do tada, organizatori će organizovati četvorodnevni digitalni događaj pod nazivom ‘virtual.drupa’ koji će se održati od 20. do 23. aprila 2021, u periodu koji je prvobitno bio predviđen za održavanje sajma uživo.

„Pandemija je izazvala veliku nesigurnost među izlagačima i posetiocima u pogledu njihovog prisustva na drupi 2021. Ograničenja putovanja i proračunska ograničenja dodatno su pogoršala situaciju u štamparskoj industriji”, objasnio je Erhard Wienkamp, glavni izvršni direktor u Messe Düsseldorf. „Ovu odluku smo doneli u dogovoru sa našim partnerima koji je u potpunosti podržavaju. Naravno, prethodio joj je detaljan postupak razmatranja trenutnih uslova i potreba industrije. “

Sabine Geldermann, direktorka projekta Print Technologies, dodaje: „Naš primarni cilj je da podržimo industriju na bilo koji način kako bismo održali kontakt na nacionalnom i međunarodnom nivou, dalje razvijali mrežu i generisali potencijalne kupce. U tu svrhu, održaćemo privremeni online događaj od 20. do 23. aprila, kako bismo našim izlagačima i posetiocima pružili dodatni prodajni kanal i omogućili im da naprave pouzdane planove.”

Grafička industrija i dalje u potpunosti podržava vodeći svetski sajam, čiji se međunarodni značaj ne dovodi u pitanje. Drupa je pokretačka platforma za inovacije, a podjednako je korisna i za izlagače i za posetioce. Kroz direktan kontakt, ljudi mogu da iskuse i uporede tehnološke trendove i inovacije i da otkriju nove sinergije.

Otkazan i interpack

U dogovoru sa partnerima u udruženjima i industriji i sa savetodavnim odborom sajma, zbog restriktivnih mera u vezi sa Covid -19 pandemijom, Messe Düsseldorf je odlučio  da otkaže i sajam interpack koji je trebalo da se održi od 25. 2. do 3. 3. 2021.

Kako ističu organizatori, sada im je u fokusu sledeće izdanje interpack-a koje se planira za 5. mesec 2023. godine.

Do sledećeg izdanja ovog važnog sajma za ambalažnu industriju, struka će imati kontinuirani pristup ažuriranim informacijama o trendovima, razvoju i inovacijama na www.interpack.de.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content