Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

EFI predstavio novu generaciju Nozomi štampača – C18000 Plus

EFI je predstavio uređaj Nozomi C18000 Plus, novu generaciju svog digitalnog ink jet štampača za valovite materijale s jednim prolazom.

Model “Plus” se nadovezuje na karakteristike uređaja Nozomi C18000, ali donosi i značajne novine kako bi pružio veću produktivnost, kvalitet i svestranost za valovite materijale.

Ključne novine za ovaj ink jet LED štampač uključuju novo napredno transportno napajanje i patentirane sisteme vakuumskih stolova koji eliminišu iskrivljenje materijala, a istovremeno povećavaju produktivnost i smanjuju vreme rada štampača. Nozomi C18000 Plus ima unapređeni system  provere kvaliteta nakon štampe koji pomaže korisnicima da nadgledaju kvalitet i brzo prepoznaju probleme s mlaznicom za ink jet ili druge nedostatke.

Radeći pri brzinama do 75 m/min i proizvodeći do 10.000 komada 890×890 mm ploča na sat, nove opcije uključuju brzo izmjenjivi anilox premaz za poboljšanje performansi. Uz standardne CMYK boje, štampač je dostupan s dodatnom narandžastom, ljubičastom ili belom bojom što omogućava raspon štampe do 97% Pantone boja.

Kompanija navodi kako je obrada poslova na ovom štampaču 5% brža zahvaljujući najnovijoj verziji EFI Fiery NZ-1000 DFE softvera.

Nozomi C18000 Plus je dostupan odmah, dok trenutni korisnici EFI Nozomi uređaja mogu kupiti Plus model kao nadogradnju.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content