Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Epson predstavlja svoj prvi resin ink štampač velikog formata

Lansiranjem SureColor SC-R5010 serije Epson je proširio svoju liniju štampača za reklame koja sad uključuje i rešenje sa mastilom na bazi smole (resin ink), nudeći dobavljačima usluga štampe i kreativnim dizajnerskim agencijama mogućnost da proizvode širok spektar reklama i drugih proizvoda visoke vrednosti, uz izvanredne rezultate koji su pritom i ekološki prihvatljivi.

Nova serija R je odgovor na izazove industrije, koji nastaju prilikom rada sa mastilom na bazi smole, i predstavlja idealno rešenje zahvaljujući Epsonovoj dugogodišnjoj tradiciji i postignutim rezultatima na poljima kvaliteta slike, upravljanja bojama i kontroli podloge.

Novi 64-inčni štampač nudi izuzetne performanse štampe i kontrolu boja zahvaljujući PrecisionCore Micro TFP glavi. Precizna kontrola temperature sa četiri temperaturna senzora osigurava da boje budu postojane od ivice do ivice i od vrha do dna. Tri nezavisne grejne stanice obezbeđuju uniformisanost boja i napredno rukovanje medijima.

Efikasan postupak sušenja i očvršćavanja omogućava laminiranje i isporuku istog dana, tako da korisnici mogu računati na smanjeno vreme izrade.

Ana Bajagić, marketing menadžerka kompanije Epson za regiju Balkan, izjavila je: „Slušali smo naše kupce i razumeli smo da postoji potražnja za kvalitetom, produktivnošću, pouzdanošću i stabilnim performansama u boji na tržištu mastila baziranog na smoli. Uz SC-R5010, sada smo u mogućnosti da udovoljimo svim ovim zahtevima. Sa našom linijom mastila koja su ekološki-solventna, UV otporne, a od sada i bazirana na smoli, Epson nudi sve na jednom mestu kad je u pitanju štampanje reklama, POS materijala i dekoracija enterijera”.

Ključne SC-R5010 karakteristike su:

  • Epson UltraChrome RS mastilo – Resin ink uz bogat izbor nijansi boja
  • Visok nivo otpornosti na ogrebotine
  • GreenGuard Gold, AgBB iFrench-VOC sertifikati
  • Precizan sistem namotavanja i prihvatanja medija – obezbeđuje štampu rolna za rolnom, za visok nivo produktivnosti
  • Napredna automatska kontrola zatezanja (Ad-ATC) za tačno i stabilno uvlačenje medija
  • Delovi koje može zameniti operater (glava za štampu koju korisnik sam može zameniti)
  • Novo dizajnirani grejač sa tri stanice (zagrevanje pre rada / grejanje valjka / toplota nakon očvršćavanja)
  • Bulk rešenje za mastilo – kesice sa mastilom od 1,5 litara za korisnike sa srednjim obimom štampe i 2 kesice sa mastilom od 1,5 l za korisnike s velikim obimom štampe podržavaju funkciju jednostavne zamene
  • 4,3-inčni panel na dodir za intuitivan rad
  • Epson Edge Print RIP softver za jednostavno podešavanje

SC-R5010 na evropsko tržište stiže u decembru, dok će na teritoriji Balkana biti dostupan na proleće 2021. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content