Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

FESPA Madrid odložena; održaće se 2021. u Amsterdamu

FESPA Global Print Expo juče je najavila da se sajam neće održati u Madridu, u 10. mesecu 2020. god. zbog zdravstvenih razloga vezanih za pandemiju virusa COVID-19. Obavestili su i da će se internacionalni event održati u Amsterdamu, u Rai Exhibition Centre-u, od 9. do 12. 3. 2021. god. Uz sajam FESPA Global Print Expo tradicionalno će se održati i sajmovi European Sign Expo i Sportswear Pro.

„U 3. mesecu 2020. smo odlučili da odložimo sajam FESPA Global Print Expo za 6 meseci zbog širenja pandemije i njenih posledica na naše izlagače i posetioce. Od tada je razvoj virusa COVID-19 bio dinamičan i nepredvidljiv. Iako se mnoge zemlje postepeno otvaraju i izlaze iz izolacije, u ovom trenutku ne možemo biti sigurni da bi ovogodišnja FESPA u 10. mesecu ispunila očekivanja izlagača i posetioca.“, rekao je Neil Felton, CEO FESPA-e.

Dodao je i da 3. mesec iduće godine trenutno izgleda kao najbolja alternativa, i da je povratna informacija od tržišnih istraživanja pokazala da bi FESPA iduće godine trebalo da bude temelj za oporavak poslovanja i novi početak u 2021. godini.

Amsterdam je popularna i već proverena destinacija za FESPA događanja s obzirom na to da je grad bio domaćim FESPA sajmova 2006, 2009. i 2016. godine. Saobraćajna povezanost ovog grada sa severnom i centralnom Evropom prednost je za mnoge posetioce sajma.

Ovo novo izdanje FESPA-e u Amsterdamu zameniće već planirani za 2021. sajam u Minhenu, gde će se FESPA vratiti 2022. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content