Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fisher Textiles lansira nove tkanine za štampu sa inovativnom HEIQ V zaštitom

FISHER TEXTILES LANSIRA NOVE TKANINE ZA ŠTAMPU SA INOVATIVNOM HEIQ V –ZAŠTITOM

Kompanija Fisher Textiles predstavlja DisenfectexTM –  tkanine na koje je moguće štampati sa pojačanom HeiQ V-zaštitom, a napravljene su u saradnji sa švajcarskom kompanijom HeiQ.

Označen kao HeiQ Viroblock (blokator virusa), HeiQ V-block je antivirusna tekstilna tehnologija za industrijsku upotrebu, posebno dizajnirana da deluje protiv virusa kao što su grip i korona virusa. Tretirane tkanine koje sadrže HeiQ testirao je Doherty institut u Australiji i rezultati pokazuju da su 99,99% efikasne protiv SARS-CoV-2 virusa.

DisenfectexTM tkanine tretirane HeiQ V-zaštitom otporne su na mikrobe, a HeiQ V-block sprečava rast bakterija na tkanini. Linija se sastoji od tkanine za masku za lice, meke pletene tkanine, prozirne tkanine i antilop tkanine dostupne u širini od 144 do 317cm za transfer i direktnu sublimacionu štampu.

DisenfectexTM tkanine imaju brojne namene u okviru lične zaštitne opreme, uključujući maske za lice i zaštitu za cipele, sanitarne stanice, pregrade za pultove, razdelnike stolova, štandova i prostorija, zatim u apotekama, restoranima, hotelima, bankama, muzejima, kancelarijama i zdravstvenim ustanovama. Kada se koristi u SEG sistemima kao zaštitna barijera, DisenfectexTM tkanine pomažu u merama socijalnog distanciranja i deluju kao zvučni izolator za apsorpciju zvuka i buke u pozadini. Sve tkanine DisenfectexTM mogu se ponovo upotrebiti i prati do 30 puta.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content