PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fortuna Digital 30 godina izazova, rada i novih planova

Prošle godine kompanija Fortuna Digital je obeležila 30 godina uspešnog poslovanja na domaćem, regionalnom i evropskom tržištu. Reč je o vrednom jubileju koji nažalost, zbog pandemije koronavirusa, nije mogao da bude  obeležen onako kako priliči 30. rođendanu. Ipak, uspehe i postignute rezultate ništa ne umanjuje. Početak nove godine je najbolja prilika za osvrt na proteklih 30, a najbolji sagovornik je svakako g. Vice Stanić, vlasnik i direktor kompanije Fortuna Digital.

Kada danas, nakon 30 godina, izgovorite Fortuna Digital, koje su Vam prve asocijacije?

Bila je to jedna jako zabavna i produktivna avantura do sada. Rezultat je da danas nakon 30 godina Fortuna Digital zvuči ozbiljno, prepoznata je na tržištu kao ozbiljan igrač s ozbiljnim potencijalom i kapitalom za budućnost. Mogu reći da sam ponosan na svoj tim i na sve što smo zajedno postigli tokom svih ovih godina.

Opišite nam ukratko razvojni put Fortune Digital. Na šta ste najponosniji?

Teško je to sažeti u nekoliko crta, ipak je nama 30 godina! No, kada od jedne male, regionalne kompanije dođete do ozbiljnog evropskog igrača, imate se čime ponositi. Ukratko, od početka u Lokvi Rogoznici kod Omiša uspeli smo da dođemo do Zagreba, Beograda, Budimpešte, Sarajeva, Ljubljane, Evrope. Radili smo poslove na svim kontinentima potpuno ravnopravni ili čak superiorniji. Ponosan sam na tim stručnjaka koji smo stvorili i koji je sposoban za najveće izazove. Puno je rada iza nas, ali i planova i očekivanja od budućnosti. Lepo je osvrnuti se na prošlost i videti šta smo postigli, ali ono što nas zapravo veseli i motiviše je puno prostora za napredak i novi izazovi u budućnosti.

Da li biste  danas nešto uradili drugačije?

Malo je onih koji ne bi promenili neke segmente prošlosti kada bi to mogli. Ne postoje oni koji 30 godina rade samo prave izbore. Naravno da bismo neke stvari možda kvalitetnije, a sigurno i brže uradili da se s ovim znanjem i iskustvom vratimo na početak. Međutim, naš razvojni put doveo nas je u poziciju u kojoj smo trenutno i na to smo ponosni. Ono što nikada ne bih promenio je način na koji smo radili, učili iz svakog posla i suočavali se s izazovima jer to je nešto što nas je dovelo na ovaj nivo i to je naš kapital za budućnost.

Kako ocenjuje situaciju na tržištu. kakva je za Fortunu Digital bila 2020. i koji su planovi za budućnost, pročitajte u nastavku intervjua koji ćete pronaći u online izdanju Print Magazina.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.



Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content