Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Heidelberg pokreće novu, otvorenu i nezavisnu platformu za grafičku industriju sa brendom Zaikio

Zaikio je novootvorena i nezavisna industrijska platforma za celokupan sektor štampe

  • Središnja industrijska platforma za automatsko upravljanje dobavljačima i kupcima zasnovana na vrhunskoj cloud tehnologiji
  • Standardizovan interfejs umrežava postojeći softver, cloud aplikacije, opremu i dobavljače
  • Atraktivni planovi za potencijalne investitore i ostale igrače u industriji
  • Prekretnica u digitalizaciji industrije štampe

Štamparije se suočavaju s izazovom izrade manjih tiraža i personalizovanih izdanja koja bi bila što isplativija. Sve složeniji odnosi između tih štamparija, njihovih kupaca i različitih poslovnih partnera takođe traže efikasno upravljanje. Rešenje leži u uspostavljanju potpuno automatizovanih, integrisanih procesa preko  kompanija koje pojednostavljuju radne tokove i transakcije između štamparija, kompanija pružaoca usluga softvera, proizvođača opreme i dobavljača. Otprilike godinu dana nakon što je Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) preuzeo softver Crispy Mountain, kompanija je pokrenula Zaikio – novu, otvorenu i nezavisnu cloud platformu za štamparsku industriju.

„Uz pomoć platforme Zaikio, Heidelberg se aktivno suočava s izazovima sa kojima se sektor štampe susreće u digitalnoj eri. To je sledeća prekretnica u digitalizaciji industrije“, kaže Rainer Hundsdörfer, direktor kompanije Heidelberg.

Zaikio objedinjuje sve industrijske igrače na jednoj platformi koristeći tri ključna elementa. Besplatni Zaikio account omogućava svakom korisniku da se jednom prijavom prijavi u sve povezane softverske sisteme. Zaikio Hub koristi se za upravljanje vlastitim i organizacijskim računima, povezujući usluge i softver različitih davaoca usluga – od postojećeg softvera do aplikacija razvijenih posebno za Zaikio. Poslednje, ali ne najmanje bitno, Mission Control je digitalni kontrolni centar štamparije. Ovde se primaju svi podaci u standardizovanom obliku i druge aplikacije ih tu mogu čitati, uređivati i vraćati. Rezultat je jednostavna, standardizovana razmena podataka između softvera, hardvera i uključenih partnera, što stvara osnovu za automatizovane lance procesa do kraja.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content