PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Iako su studio 5do12, sa pravim partnerom su uvek korak ispred

Mladi i preduzimljivi tim od tri grafička inženjera koji čine Grafički studio 5do12 iz Zagreba, otvorio nam je svoja vrata. Pokazali su nam kako izgleda njihova strast prema ovom poslu, koju dodatno podstiču vrhunska tehnološka rešenja kojima su se okružili. Sa njima su danas u mogućnosti da odgovore na sve zahteve vezane za dizajn, pripremu, digitalnu štampu i doradu. Ako želite brze i kvalitetne etikete, vizit karte, flajere, kataloge, knjige i u poslednje vreme sve traženija mala izdanja luksuzne ambalaže, Grafički studio 5do12 je prava adresa.

U stalnoj potrazi za novim izazovima prate trendove, osluškuju potrebe tržišta i shodno tome proširuju ponudu i ulažu u tehnologiju. Kako su nam rekli g. Srđan Štern, direktor i vlasnik i g. Marko Gjeldum, tehnički direktor, izuzetno važna karika u celom ovom lancu je kompanija Grafik.net. S njom su snažno povezani u pogledu tehnoloških rešenja i sa kojom su, kako su nam rekli, godinama razvili istinski partnerski odnos.

Kompletna in-house proizvodnja

„Trenutno u studiju imamo tri rešenja koja je isporučila i instalirala kompanija Grafik.net i održala svu potrebnu obuku. To je MGI JETvarnish 3DS & iFoil mašina za završnu obradu lakom i folijom i VeloBlade Volta digitalni rezač kompanije Vivid, kao i softversko rešenje za dizajn ambalaže EngView. Sve tri instalacije su dobro prošle, kao i edukacija. Grafik.net mnogo ulaže u edukaciju svojih zaposlenih i kad god nauče nešto novo, spremni su da nam to prenesu. Mi to odmah možemo primeniti u praksi. To mnogo znači i nama i njima“, kaže nam gospodin Gjeldum.

Sa tehnologijama štampe i dorade, Grafički studio 5do12 je prva štamparija u Hrvatskoj, ali i regionu, koja je pre dve godine uspešno sertifikovana prema Fogra PSD (Process Standard Digital) standardu. Proces sertifikacije vodio je gospodin Dean Tolp, ovlašćeni Fogra sertifikator i rukovodilac poslovnog razvoja u kompaniji Grafik.net.

Pored konstantnog kvaliteta štampe, ističu da se mogu pohvaliti i činjenicom da iako mali, imaju potpuno zaokruženu priču o sopstvenoj (in-house) proizvodnji.

Ceo intervju pročitajte u štampanom ili onlajn izdanju Print Magazina broj 7/23.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content