Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki lansira novu „seriju 100“ sa dva ink jet roll-to-roll štampača

Mimaki Europe je najavio  izlazak nove „Serije 100” sa dva entry level ink jet roll-to-roll štampača – UJV100-160 (UV LED model) i JV100 -160 (model na bazi solventa). Dva ink jet štampača imaju za cilj da pruže visok kvalitet štampe uz visoku produktivnost, a sve uz minimalne troškove za korisnike. UJV100-160 trebalo bi da u Evropi bude komercijalno dostupan u decembru 2020, dok bi JV100-160 trebalo da stigne u januaru 2021.

JV100-160 koristi nedavno razvijenu, brzo sušeću eko solventnu boju AS5 koja smanjuje zrnatost i omogućava fine prelaze čak i prilikom štampe slika sa velikom zasićenošću boje. Uz to, ova nova boja sa ekološkim rastvaračima ima vrhunsku otpornost na ogrebotine i trajnost na otvorenom, što štamparima omogućuje stvaranje mnoštva aplikacija, bilo za unutarnju ili spoljnju upotrebu.

Mimakijev UJV100-160 koristi jeftiniju UV boju LUS-190 koja se suši odmah nakon izlaganja UV svetlu, što omogućava bržu promenu poslova. Boja LUS-190 može da se koristi kod štampe ne samo na PVC, nego i na nepremazne podloge poput PET folije, papira, itd.

U skladu sa sloganom “Expert Printing Made Easy”, serija je takođe potpuno opremljena funkcijama koje će operaterima olakšati korišćenje. Oba štampača u „Seriji 100” koriste novu Mimaki DAS (Dot Adjustment System) karakteristiku, razvijenu kao podrška pojednostavljenom, efikasnom postupku štampe.

Uz to, glavne Mimaki tehnologije poput NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) i MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4) će biti dostupne kao standardne karakteristike. Štaviše, Mimaki je u seriju uključio svoj novi RIP softver „RasterLink7”, koji kao osnovni pokretač uključuje Harlequin RIP®

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content