Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nove HP tehnologije štampe promovišu sigurnost zdravstvenih radnika

HP Inc. je nedavno lansirao „HP Healthcare Print Solutions“, sistem koji se  temelji na savetima kupaca i koji je razvijen sa pružaocima zdravstvenih usluga, udruženjima i partnerima kako bi se pomoglo u borbi s „najvažnijim problemima sa kojima se danas suočava zdravstvena industrija, uključujući dobrobit i sigurnost pacijenata, koordinaciju nege, mobilnost, privatnost i sigurnost.

„Dok  naši zdravstveni sistemi nastavljaju da se bore protiv krize zvane COVID-19 i spremaju se za drugi talas koji će se odvijati zajedno sa očekivanom talasom gripa ove jeseni, pitanja sigurnosti pacijenata i prekomernog rada zdravstvenih radnika su se intenzivirala ”, izjavio je Daniel Colling, globalni načelnik odeljenja Healthcare Industry Solutions & Practice, HP Inc.

Među novim proizvodima koji su usmereni na zdravstvenu zaštitu, nova je HP tastatura Healthcare Edition MFP i kontrolna touch screen table na dodir, koje su dizajnirane tako da mogu redovno da se  dezinfikuju, a da pritom izdrže i do 10.000 industrijski standardnih dezinfekcijskih maramica.

To je važno jer studije pokazuju da su štampači i drugi često korišćeni tehnološki uređaji često vrlo kontaminirani patogenim bakterijama i virusima. Uz to, većina IT i IoT uređaja nije dizajnirana za redovno čišćenje pomoću bolničkih dezinficijenskih maramica. Pokazalo se da česta upotreba takvih preparata za dezinfekciju oštećuje celovitost plastike i samog uređaja.

HP je takođe dodatno poboljšao sposobnost dezinfekcije područja visokog kontakta na štampaču pomoću uklonjivih poklopaca koji se mogu sterilisati do 134 ° C.

Ova HP rešenja za zdravstveno osiguranje su sada dostupna kupcima u Severnoj Americi, a trebalo bi da se predstave u Evropi i Aziji 2021. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content