Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novosti u portfoliju kompanije Kodak

S obzirom na to da je u 6. mesecu trebalo da se održi drupa 2020, mnogi proizvođači tehnologija koriste baš ovo vreme za predstavljanje najnovijih dostignuća iz sveta grafike.

Predstavljajući nove proizvode, izvršni predsednik i direktor CEB-a, Jim Continenza rekao je: „Dobrodošli u novi Kodak. Uzbuđen sam zbog smera kojim se kretala naša kompanija u poslednjih godinu i po dana, kao i dokle smo stigli”.

Continenza je takođe rekao da nakon prodaje svoje ambalažne industrije u aprilu 2019, Kodak nikada nije bio u boljem finansijskom položaju u poslednjih 20 godina.

„Štampa, folija i hemikalije su ono što Kodak radi, a u digitalnom sve to udvostručujemo”, izjavio je.

Najave proizvoda kompanije Kodak uključuju novu verziju ploče Sonora, Sonora Xtra, dva nova Ctp osvetljivača, ink jet štampač velikih brzina Prosper Ultra 520 i ponovno pokretanje platforme mašina za digitalnu štampu Nexfinity.

Kodak je takođe, na postojećem zajedničkom ulaganju s Utecom, lansirao mašinu Sapphire Evo W za štampu fleksibilne ambalaže do širine 1,25m, za koju Kodak tvrdi da može parirati dubokoj štampi i flekso štampi za tiraže do 20.000m².

Mašina koristi najnoviju Kodakovu tehnologiju kontinuirane ink jet štampe Ultrastream, uz štampu 600×1800 dpi-a i brzinu do 150m/min. Funkcije uključuju opcije inline temeljnog premaza, flekso štampu bele boje i doradno premazivanje.

„To je osam puta veća produktivnost od vodeće konkurencije“, izjavio je stariji potpredsednik digitalne štampe Randy Vandagriff, a u Kodaku tvrde da su troškovi proizvodnje upola manji od konkurencije, što generiše veću dobit za štampare.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content