Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ove nedelje počinje 10. GRID naučni simpozijum

Deseti po redu GRID20 naučni simpozijum održaće se od 12. do 14. 11. 2020. u Novom Sadu, na Departmanu za Grafičko inženjerstvo i dizajn // Univerziteta u Novom Sadu // Fakultet tehničkih nauka.

GRID20 ima za cilj da nastavi razmenu stručnih saznanja među naučnicima, istraživačima i stručnjacima iz grafičke industrije u Srbiji i inostranstvu, a osnovni cilj svih dosadašnjih simpozijuma jeste povezivanje različitih istraživačkih centara iz oblasti grafičkog inženjerstva i dizajna kroz prezentovanje rezultata istraživanja naučnoj i stručnoj javnosti.

S obzirom na trenutni globalni utiecaj pandemije Covid-19 na svakodnevni život, organizacioni odbor konferencije doneo je odluku o uvođenju tehničkih, prvenstveno IT inovacija u održavanju GRID konferencije.
Jubilarna deseta GRID konferencija održaće se, stoga, kao kombinovana konferencija. Učesnici koji ne mogu da prisustvuju samom događaju uključiće se on-line, dok će predavanja učesnika koji mogu da prisustvuju uživo biti organizovana uz važeće mere zaštite i prevencije prenošenja virusa). 

Celokupni događaj ići će uživo (on-line streaming) pa će svi zainteresovani moći da prate prezentacije naučnih radova, kao i izlagača iz privrede. Za realizacije on-line uključenja koristiće se Cisco WebEx platforma. Na ovaj način organizatori žele da omoguće učešće na konferenciji kako predavačima,  tako i široj publici konferencije.
Takođe, otvorena je i poster sekcija koja će biti prevedena u digitalni oblik uz stream uživo.

Organizatori napominju da ukoliko u periodu održavanja konferencije, putovanja i održavanja skupova ne budu bila moguća ili budu predstavljali događaje visokog rizika, celokupna konferencija će biti održana on-line, uz prenos uživo.

Više o samoj konferenciji pogledajte na GRID web stranici

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content