Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Podaci i digitalna štampa – kako u potpunosti iskoristiti moć personalizacije

Novi besplatni izveštaj kompanije Canon objašnjava kako da se u potpunosti iskoristi moć personalizovane digitalne štampe pametnim korišćenjem podataka koji vam stoje na raspolaganju

Podaci se često nazivaju novim zlatom, ali podaci koji su prikupljeni izolovano i nisu iskorišćeni u odgovarajućem kontekstu imaju vrlo ograničenu vrednost. Poput zlata, podatke treba inteligentno filtrirati, obraditi i oblikovati da biste u potpunosti iskoristili njihovu vrednost.
Za razliku od zlata koje je vredna roba, podaci su svugde. Problem za korisnike i za stručnjake u marketingu jeste da su često opterećeni prevelikom količinom podataka i u mnogim digitalnim kanalima već dostižu tačku zasićenja podacima ili informacijama.

Ovo stvara zlatnu priliku za štampu – oblik komunikacije u koji potrošači danas imaju najviše poverenja. Štampa se može personalizovati i oblikovati baš kao i on-line sadržaji, ali za razliku od njih, ona nudi opipljivost, trajnost i mogućnost uticaja na čula koja daleko prevazilazi mogućnosti slika i reči sa web-stranice ili e-maila.

On-line personalizacija može da razočara u mnogim aspektima, uključujući poverenje i isplativost – ali kada se spoji sa štampom, rezultati se mogu značajno unaprediti.

Preuzmite besplatni izveštaj kompanije Canon već danas kako biste prevazišli zasićenje i zamor digitalnim sadržajima. U izveštaju možete pronaći primere kako su pružaoci usluga štampe iskoristili taktike uz pomoć kojih upravljaju podacima na zadovoljstvo svojih kupaca, istovremeno podižući količinu profitabilne štampe koju isporučuju.

Besplatan izveštaj (na engleskom jeziku) možete preuzeti sa stranica Canon Europe: https://www.canon-europe.com/business/insights/articles/going-beyond-personalisation/.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content