Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Predstavljen entry – level MGI Jetvarnish 3D One doradni sistem

Nakon što je distributerima i medijima prvi put predstavljen na ELC konferenciji u oktobru ove godine u Kopenhagenu, kompanija Konica Minolta je i službeno  najavila dolazak na tržište najnovijeg člana MGI JETvarnish porodice.

Reč je o MGI JETvarnish 3D One entry-level UV digitalnom doradnom štampaču kojim kompanija nastavlja da ubrzava sve veću prisutnost u oblasti industrijske i komercijalne štampe. Demo model već je dostupan u Core Competence Centeru u Francuskoj, a sistem će uskoro biti dostupan i u drugim showroom salonima kompanije Konica Minolta. Službena prodaja je započela, a mašine će ekskluzivno prodavati Konica Minolta.

MGI JETvarnish 3D One cilja na tržišta poput male luksuzne ambalaže, knjiga, časopisa, vizitkarti, menija, brošura, foto knjiga i čestitki. Ciljna grupa kupaca su digitalne štamparije, grafičke firme i već postojeći klijenti kompanije Konica Minolta koji žele dodatno da rastu i ulaze u nove, profitabilne segmente. Sistem koristi jedan univerzalni lak za višestruke 2D i 3D taktilne efekte – za fino lakiranje kao i za reljefno lakiranje u jednom prolazu.

Pod sloganom „Embellishment for everyOne“ nalaze se neke od ključnih karakteristika:
• niži kapitalni troškovi i troškovi proizvodnje što omogućava lakše opcije finansiranja
• promenljiva debljina laka između 21 i 116 mikrona u jednom prolazu
• AIS skener za automatsku registraciju tabaka bez potrebe za obrezivanjem, bez otpada i gotovo bez vremena postavljanja
• MGI softver uključuje MGI uređivač za laganu izmenu modifikacija poslova u hodu, kalkulator troškova i alat za upravljanje poslom.
Ispis je moguć i na ofsetnim i na digitalnim materijalima. Sušenje i očvršćivanje radi se ekološki prihvatljivim LED diodama, a na sat je moguće ispisati do 2.077 listova formata A3 do veličine 364 x 750 mm.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content