PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Rešenja kompanije Konica Minolta privukla veliku pažnju posetioca sajma Print 21

Prepoznavši potrebu i važnost oživljavanja tržišta kao i pokretanja aktivnosti u privredi, kompanija Konica Minolta je, kao Zlatni partner, učestvovala na sajmu Print 21 koji je održan 15. i 16. 9. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Kako je gospođa Branka Domazet, predsednica Uprave Konica Minolta – Poslovna rešenja d.o.o. istakla u uvodnom obraćanju, kompanija Konica Minolta je prepoznala sajam kao izvanrednu priliku za dodatnu, ali i posebno važnu promociju s obzirom na posledice koje je lockdown ostavio na grafičku industriju koja poslednjih šest meseci nije imala priliku da široj publici predstavi novitete. „Važno je osvestiti potrebu o nužnosti ulaganja u nove tehnologije koje će otvoriti nove prilike i pomoći da se krene u smeru rasta i oporavka“, istakla je gđa Domazet koja je sajam proglasila i službeno otvorenim.

AccurioPress C12000 glavna zvezda

Konica Minolta koja kontinuirano ulaže u razvoj novih rešenja kako bi klijentima pružila sveobuhvatna all-in-one rešenja, na svom štandu je posetiocima predstavila tek deo svog bogatog portfolija, ali ih i upoznala sa mogućnostima i prednostima koje donosi saradnja sa brendom Konica Minolta.

Zvezda štanda koja je izazvala izuzetno veliko zanimanje posetioca, svakako je bio AccurioPress C12000 digitalni visokoprodukcijski štampač na bazi tonera, koji je na sajmu Print 21 ujedno i prvi put službeno predstavljen u Hrvatskoj. Štampač je namenjen kupcima koji žele da prošire i pojednostave svoje poslovanje, a odlikuju ga, između ostalog, pouzdanost, visoka produktivnost, automatizacija, veliki izbor proizvoda zbog mogućnosti štampe na medije od 52 do 450g.

Uz njega, na štandu su se još mogli videti i AccurioPrint C3070L, digitalni c/b i kolorni štampač robusne konstrukcije idealan za štamparije koje ulaze u produkcijsku štampu, kao i  bizhub PRO 958 digitalni produkcijski štampač koji zbog svoje modularnosti idealno popunjava prazno mesto između kancelarijskih multifunkcionalnih štampača i velikih produkcijskih uređaja.

Uz navedene štampače i opremu, na štandu kompanije Konica Minolta, svi prisutni mogli su da dobiju i informacije iz segmenta štampača za štampu ambalaže i etiketa koji i u ovim izazovnim vremenima beleže rast. Tu su pre svega MGI štampači, serija štampača AccurioLabel i MotionCutter – laserski rezač koji savršeno zaokružuje ovu priču.

Konica Minolta rešenja za digitalnu štampu ambalaže u sklopu stručno-edukacijskog programa, predstavio je g. Marko Kadija, pruživši uvid u to koje štampače treba koristiti kako bi se proizvodnja ambalaže prebacila u digitalnu produkciju i time se odgovorilo na zahteve tržišta na kojem se sve više traže manji tiraži, personalizovani otisak kao i sve kraće vreme isporuke.

Pametan izbor za efikasnu zaštitu

Uz štampače, na štandu kompanije Konica Minolta, posetioci su uživo mogli da se upoznaju sa radom MOBOTIX pametnih termalnih kamera i da saznaju sve o njihovim mogućnostima. Mobotix je tehnologija toplotnog snimanja koja omogućava praćenje i nadzor toplote objekata i ljudi kao i praćenje proizvodnih procesa što je danas, s obzirom na epidemiološke mere, od izuzetne važnosti.
Ove kamere svoju primenu nalaze u različitim privrednim granama, pa tako i u grafičkoj industriji jer ključna infrastruktura koju čine štampači, oprema i materijali, zahteva zaštitu i efikasan nadzor na daljinu.

U svakom slučaju, tokom dva dana, Konica Minolta je brojnim posetiocima svog štanda pružila dobar savet kako da zajedno s njima krenu putem uspeha.

„Izuzetno nam je drago što smo svojim prisustvom kao Zlatni partner sajma bili deo grafičke i, u ovo izazovno vreme, jedinstvene priče koja je ispunila naša očekivanja kako kroz business network, tako i  kroz atmosferu i samu svrhu sajma. Biti prisutan i predstaviti svoje zvezde kroz inovativna rešenja, još jednom se pokazalo od ključne važnosti. Verujemo da smo posetiocima na izložbenom prostoru i kroz prezentaciju dali food for thought, kao i ideje kako da sa kompanijom Konica Minolta kao partnerom i kroz širok asortiman digitalnih rešenja naprave iskorak, okretanjem ka novim tehnologijama, novim vremenima i novim izazovima. Time smo dokazali svoju stručnost i još više pokazali da smo all-in-one partner kojem se mogu obratiti sa svim svojim zahtevima“, ističu u kompaniji Konica Minolta.

Više o portfoliju koji je Konica Minolta predstavila na sajmu Print 21 možete saznati na web stranici, i konsultovati se sa Konica Minolta prodajnim predstavnicima ili dogovoriti personalizovanu prezentaciju uživo u Konica Minolta showroom-u.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content