Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh predstavlja novi Pro C5300 štampač

Ricoh je nedavno na tržište lansirao Ricoh Pro C5300 seriju produkcijskih štampača iz tabaka, koja se naslanja na uspeh prethodnog modela, Pro C5200.
Ricoh Pro C5300 štampači su dizajnirani tako da nude veću fleksibilnost proizvodnje, bolji kvalitet štampe i širu ponudu usluga za male i srednje-velike digitalne štamparije. Idealan je za okruženja koja imaju potrebu štampe na zahtev, in-plant štamparije unutar korporacija kao i male print shop-ove.

Novi sistem koji je u Evropi dostupan od 5. meseca, koristi Ricoh 400 x 4800dpi VCSEL tehnologiju, dostiže brzinu štampe do 80 str./min i povećani mesečni radni ciklus od 450 000 tabaka.

Ricoh Pro C5300 može da štampa na podloge debljine do 360g, na ne-karbonske papire, medije sa teksturom i koverte. Ima poboljšanu registraciju prilikom obostrane štampe i spektar mogućnosti nakon štampe, uključujući poboljšanu završnu obradu sa mogućnošću izrade knjižica od 30 listova na 80g papiru. Ulazno ležište velikog kapaciteta dopunjuje kompatibilna izlazna jedinica i trimer za prednje ivice.

„Pro C5300 za štampu iz tabaka u boji predstavlja evoluciju već isprobane i proverene tehnologije kompanije Ricoh i razvijen je kao podrška brzoj proizvodnji malih i srednjih tiraža. Obuhvata sve uspešne operativne elemente svog prethodnika, a dodavanje novih mogućnosti rezultiralo je sistemom koji nudi veliku upotrebljivost, fleksibilnost i produktivnost“, kaže Eef de Ridder, potpredsednik sektora za komercijalnu i industrijsku štampu u Ricoh Europe.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content