Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sajam Print 21 će biti održan u skladu sa svim epidemiološkim merama

Sredinom septembra, Print 21 će okupiti grafičku zajednicu u prostorima Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma. Za ovaj događaj je obezbeđeno 2000m2 izložbenog prostora. S obzirom na veliku površinu, biće jednostavnije pridržavati se svih propisanih mera vezanih za Covid-19.

Važan događaj za industriju

Nakon zaključavanja, privredi su hitno potrebna prodajna mesta za svoje proizvode. Sajmovi su jedan od najbržih modela koji pružaju priliku za oporavak privrede i mogu biti signal za novi početak.

Zaustavljanje ekonomskih procesa ovog proleća koje je izazvano korona virusom, uzrokovalo je nesamerljivu štetu svetskoj ekonomiji, a tako i ekonomijama regiona. Navikavanje na život sa koronom biće neophodno u narednim mesecima ukoliko ne želimo „krah“ ekonomije.

Organizacija sajma Print 21, svojim konceptom fokusiranim najpre na sigurnost posetilaca, izlagača i organizacijskog osoblja stvara nove temelje za preživljavanje ekonomije u trenucima zdravstvene krize.

Predstavljanje novih tehnologija grafičkoj zajednici

Tokom prethodnih godina, proizvođači grafičkih tehnologija investirali su značajna sredstva u istraživanja i razvoj. Odlaganjem regionalnih sajmova poput drupe i Fespe, nove tehnologije nisu pronašle pravi put do korisnika. Lokalni sajmovi su trenutno jedna od retkih platformi preko kojih najnovije tehnologije mogu da se predstave korisnicima. Ograničenja u prekograničnim putovanjima koja su uzrokovana smanjenim brojem avionskih linija povećavaju važnost manjih, lokalnih događanja.

Sigurnosne mere na najvišem nivou

Poštujući smernice HZJZ koji je dao preporuke za manifestacije do 300 osoba, organizacijski tim sajma Print 21 uveo je dodatni niz mera kojima se minimalizuje rizik od zaraze korona virusom.

Dodatne mere koje su donešene uz preporučene mere HZJZ su merenje temperature na ulazu svim posetiocima, kao i besplatne maske i rukavice za sve posetioce. Obezbeđeno je dvadeset higijenskih jedinica na kojima će postojati mogućnost dezinfekcije ruku. S obzirom na to da se posetioci prijavljuju preko naše web stranice pre samog početka sajma, ispoštovaće se najnovija odluka HZJZ u vezi sa detaljnim spiskom učesnika.

S obzirom na ograničen broj osoba, Sajam Print 21 će se održavati tri dana, kako bismo mogli adekvatno da rasporedimo broj posetilaca koji će biti evidentiran na ulazu od strane organizatora, a u skladu sa preporukama HZJZ. S obzirom da se svaki dan nešto može promeniti, svi zajedno moramo biti vrlo fleksibilni i spremni na izazove.

Naši standardi higijenske zaštite i dezinfekcije obezbeđuju sigurnost i zdravlje naših izlagača, posetilaca, partnera i zaposlenih na najbolji mogući način. Spremni smo!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content