Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sajmom u Šenženu Messe Frankfurt probio led

Messe Frankfurt je održao svoje prve sajmove nakon višemesečnog globalnog zatvaranja i to sa velikim uspehom. Od 15. do 17. jula, sajmovi Intertextile Shenzhen Apparel Fabrics i Yarn Expo dokazali su koliko su zapravo važni lični susreti, ističući rastuću potrebu za sastancima licem u lice u trenutnoj situaciji. Ova dva događaja poslala su vrlo jasan signal tokom trenutne pandemije: industrije su spremne za povratak sajmova.

Na sajmu Intertextile Shenzhen Apparel Fabrics učestvovalo je 886 izlagača, dok je 125 izlagača bilo prisutno na sajmu Yarn Expo, koji se odvijao u sklopu sajma Intertextile Shenzhen. U isto vreme, odvijali su se i sajmovi CHIC i PH Value.

Wolfgang Marzin, predsednik i izvršni direktor kompanije Messe Frankfurt rekao je: „Sajmovi su uvek bili velika pomoć privredi nakon krize i drago nam je što možemo ponovo započeti s objedinjavanjem industrija – to je nešto što se u ovoj situaciji izuzetno ceni.”

Na ovim sajmovima, više od 1.000 izlagača je predstavilo svoje inovacije zainteresovanim klijentima, a zabeleženo je ukupno 42.000 poseta. „Intertextile Shenzhen započeo je globalni nastavak naših događanja, pokazujući koliko je velika potražnja za susretima licem u lice i profesionalnim platformama. Ovo je dobar signal ne samo za tekstilnu industriju – u kojoj je Messe Frankfurt vodeći na tržištu sa preko 50 sajmova širom sveta koji pokrivaju ceo lanac dodatne vrednosti – već i za industriju događaja generalno”, rekao je Detlef Braun, član Izvršnog odbora kompanije Messe Frankfurt. Dodao je: „Pripreme za predstojeće događaje ove godine već su u punom jeku i u Nemačkoj, uključujući Nordstil, Formnext i Hypermotion.”

Sajmovi u Šenženu održani su uz strogo pridržavanje higijenskih i sigurnosnih standarda koji su podrazumevali ne samo distanciranje i obavezno nošenje maski, već i zahtev da se svi posetioci unapred registruju putem interneta.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content