Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Serija AccurioLabel ojačana hibridnim mogućnostima – flekso jedinicom za štampu

AccurioLabel 230 uređaj za štampu etiketa na bazi tonera, Konica Minolta je službeno predstavila javnosti prošle godine u devetom mesecu, na sajmu Labelexpo u Briselu. AccurioLabel 230 je treća generacija Konica Minolta štampača za etikete koji donosi brojne pogodnosti za korisnike, uključujući produktivnost, fleksibilnost i stabilnost čime je Konica Minolta dodatno pojačala svoju prisutnost u segmentu digitalne štampe etiketa. Naime, tržište štampe etiketa smatra se jednim od glavnih tržišnih segmenata koji konstantno raste, a rašće i u budućnosti. Najbolji dokaz je rast od 150% u doba ekonomskog pada na početku pandemije korona virusa, u proleće ove godine.

Accurio Label 230 ima rezoluciju štampe od 1200 dpi-a i brzinu od 23.4 m/min što ga čini bržim u poređenju sa drugim tonerskim štampačima. Sa modelom AccurioLabel 230 proširen je i raspon materijala na koje je moguće štampati. Zahvaljujući mogućnosti rada sa termo osetljivim materijalima, sada je moguće štampati ​​na većini premaznih i nepremaznih papira, polipropilen i PET podloge pri punoj brzini štampe, i to 47% brže od prethodnog modela AccurioLabel 190. Iako je cenovno u rangu pravog entry level štampača, zbog svoje efikasnosti i fleksibilnosti, može se takmičiti sa profesionalnijim i puno skupljim štampačima.

Konica Minolta je odlučila da svoju seriju AccurioLabel dodatno unapredi pa je nedavno za AccurioLabel štampače lansirala novu opcionalnu flekso jedinicu kako bi omogućila in-line proizvodnju belih i drugih boja.
AccurioLabel flekso jedinica koristi standardne flekso boje, a sastoji se od odmotača, web vodiča, kompletne stanice za flekso štampu, UV sistema za sušenje, izlaznog NIP-a i kontrolne ploče na dodir. Flekso jedinica može da se naknadno ugradi u Konica Minolta modele AccurioLabel 190 ili AccurioLabel 230, koji su namenjeni štamparima etiketa koji traže celovito hibridno rešenje koje će upotpuniti vrhunske sisteme digitalne štampe. Nova jedinca za flekso štampu komercijalno je već dostupna na tržištu, a njenim uvođenjem Konica Minolta je pokazala nov način gledanja na hibridnu tehnologiju.

Princip rada štampača AccurioLabel 230 sa flekso jedinicom, pogledajte u videu!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content